Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε χθες στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή και του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, η υπογραφή του Συμβολαίου, για την Γ’ Φάση βελτίωσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης. Ως γνωστό ο Δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας είναι μια σημαντικότατη οδική αρτηρία για την πόλη και επαρχία Λάρνακας, που τη συνδέει με την τουριστική περιοχή Ορόκλινης και Πύλας, καθώς και με την επαρχία Αμμοχώστου.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2022 με διάρκεια κατασκευής 30 μηνών. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

 

Περνάμε στο δεύτερο μας θέμα όπου Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας, προχώρησαν στην έναρξη της εκτέλεσης μικρού Έργου ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Μαρίνας.

Το Έργο αποτελείται από τοποθέτηση 126 μέτρων αγωγού όμβριων υδάτων, το οποία είναι προσθήκη υφιστάμενου δικτύου.

Το Έργο αναμένεται ότι θα απαμβλύνει προβλήματα συσσώρευσης ομβρίων υδάτων, που παρουσιάζονται στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

 

Και να κλείσουμε με την παραλία του Μαζωτού στην επαρχία Λάρνακα, όπου σε δύο ώρες μαζεύτηκαν 77 κιλά σκουπίδια. Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας και η κακή διαχείριση των αποβλήτων αποτελούν την κύρια αιτία ρύπανσης των κυπριακών θαλασσών και παραλιών.

Τα αποτελέσματα καταγραφής των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν κατέδειξαν ότι το 72% ήταν πλαστικά απορρίμματα, κυρίως μικρά πλαστικά κομμάτια και τενεκεδάκια ποτών και πλαστικές συσκευασίες τροφίμων.

 

Send this to a friend