Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η 5ης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «agora – democratic values & culture in europe», στα πλαίσια της πρόσκλησης europe for citizens, του άξονα «δίκτυα πόλεων» που συμμετέχει ο Δήμος Αθηένου
Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η 5ης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος  «agora – democratic values & culture in europe», στα πλαίσια της πρόσκλησης europe for citizens, του άξονα «δίκτυα πόλεων» που συμμετέχει ο Δήμος Αθηένου

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η 5ης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «agora – democratic values & culture in europe», στα πλαίσια της πρόσκλησης europe for citizens, του άξονα «δίκτυα πόλεων» που συμμετέχει ο Δήμος Αθηένου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η 5η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως εκπρόσωπος του Επικεφαλής Εταίρου, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Smolyan της Βουλγαρίας, Cinisello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας και Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων» Αθήνας της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Θα ακολουθήσει η 6η και τελευταία συνάντηση του Προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου του 2022.

Η διήμερη συνάντηση των εταίρων στις Βρυξέλλες, είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη, με το κύριο μέρος να αποτελεί η συνάντηση των εταίρων στο Ευρωκοινοβούλιο με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, κ. Λουκά Φουρλά, κ. Γιώργο Γεωργίου, κ. Δημήτρη Παπαδάκη και κ. Κώστα Μαυρίδη, τον Ελλαδίτη  Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τους Βούλγαρους Ευρωβουλευτές κ. Asim Ademov και κ. Andrey Novakov.

Ο Δήμαρχος Αθηένου έκανε παρουσίαση και τους παρέδωσε τη Διακήρυξη του Προγράμματος, που ετοιμάσθηκε στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους νέους των διαφόρων πόλεων εδώ και ένα χρόνο. Σ’ αυτή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι, παρ’ όλον που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έκανε ό,τι έπρεπε με τα κινήματα των λαϊκιστών, την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο και την Κυπριακή ΑΟΖ, αυτή παραμένει η μεγάλη χώρα όλων μας, πρέπει να την στηρίξουμε, να αποβάλουμε τον ευρωσκεπτικισμό των νέων και να την πάμε μπροστά για την πρόοδό της. Κάλεσε τους ευρωβουλευτές να μοιρασθούν τη Διακήρυξη με τους άλλους ευρωβουλευτές στις πολιτικές τους ομάδες.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Αθηένου επεξήγησε το πρόβλημα, τα οφέλη που θα έχει τόσο η Αθηένου όσο και οι Τουρκοκύπριοι και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν στο θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου, θέτοντας το θέμα στις διάφορες επιτροπές που συμμετέχουν. Όλοι υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, ενώ κάλεσε τους Βούλγαρους και τον Έλληνα ευρωβουλευτή να επισκεφθούν την Αθηένου για να δουν επί τόπου το πρόβλημα, κάτι που υποσχέθηκαν να κάνουν το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου είχε κι άλλες επαφές στη Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, επεξηγώντας το πρόβλημα και θέτοντας επιτακτικά το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου.

 

 

 

 

Send this to a friend