Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ελπίδες για κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού από τον δρόμο του αεροδρομίου Λάρνακας, δημιουργεί η αλλαγή στάσης του Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, που ενέκρινε την αναγκαστική απαλλοτρίωση τεμαχίου που απαιτείται ώστε να δημιουργηθεί ο κόμβος.

Εδώ και καιρό, αίτημα του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων φώτων τροχαίας, στο σημείο όπου ενώνεται η Δρομολαξιά με τον δρόμο του διεθνούς αερολιμένα, μ’ έναν σύγχρονο κυκλικό κόμβο που θα εξυπηρετεί πιο άνετα την αυξημένη τροχαία κίνηση προς την παραλιακή περιοχή Μενεού – Περβολιών που παρατηρείται κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών.

Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί «πονοκέφαλο» για τις τοπικές αρχές και τους κάτοικους της περιοχής λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρουσιάζεται συχνά.

Ωστόσο, το αίτημα για δημιουργία κυκλικού κόμβου μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν αντικριζόταν θετικά από το Υπουργείο Μεταφορών, λόγω του προβλήματος που υπήρχε με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

Σ’ επιστολή του, τον περασμένο Μάρτιο, ο υπουργός Γιάννης Καρούσος είχε ενημερώσει ότι ο κυκλικός κόμβος δεν επρόκειτο να γίνει εξαιτίας της άρνησης ενός ιδιοκτήτη γης να παραχωρήσει τμήμα τεμαχίου που απαιτείται προκειμένου να κατασκευαστεί το έργο.

Πρόσφατα, όμως, ο Φορέας διαφοροποίησε την στάση, γνωστοποιώντας την έγκριση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του εν λόγω τεμαχίου. Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ν’ ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία κυκλικού κόμβου.

Τη θετική αυτή εξέλιξη μας επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου.

 

Στην Αθηένου πραγματοποιείται αύριο Σάββατο το Πρώτο εργαστήριο γαλακτοκομικών προϊόντων Δήμου Αθηένου όπου μαζί με την κ. Γεωργία Χατζηθεοχάρους θα φτιάξουμε αναρή και χαλούμια.

Το πρόγραμμα χορηγείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

 

Στο Δήμο Λιβαδιών, πραγματοποιείται σήμερα η επίσημη τελετή έναρξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022.

Συγκεκριμένα απόψε θα πραγματοποιηθεί το 9ο Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής και Παραδοσιακής Κουλτούρας και θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αγνοούμενων στην Αγία Παρασκευή στα Λιβάδια.

Επίσης θα υπάρχει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Βασιλική Χατζηαδάμου, τον Σάββα Λαγού στο τραγούδι και την πενταμελή ορχήστρα ΑΣΜΑ και τη Σχολή Χορού Αθανασία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Send this to a friend