Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σταμάτησαν τον ΠτΔ οι πατατοπαραγωγοί
Σταμάτησαν τον ΠτΔ οι πατατοπαραγωγοί

Σταμάτησαν τον ΠτΔ οι πατατοπαραγωγοί

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ομάδα πατατοπαραγωγών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου διέκοψε, το βράδυ της Τετάρτης (6/7), τη διαδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Ξυλοφάγου, όπου τέλεσε τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτησή της στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κυρίως σε σχέση με το υψηλό κόστος παραγωγής.

Οι πατατοπαραγωγοί υποδέχθηκαν τον Νίκο Αναστασιάδη στο σημείο όπου βρίσκεται το ομοίωμα της πατάτας, στην είσοδο της Ξυλοφάγου, με φόντο τα σταθμευμένα τρακτέρ τους.

Οι γεωργοί κρατούσαν πανό με συνθήματα που σχετίζονταν με την ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής, ζητήματα που ουσιαστικά έχουν «γονατίσει» τους παραγωγούς, αρκετοί από τους οποίους σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους και ν’ αλλάξουν επάγγελμα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέβηκε και συνομίλησε με τους παραγωγούς σε πολύ φιλικό κλίμα, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους για καθορισμό συνάντησης στο Προεδρικό, κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που τους απασχολούν, όπως είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, του νερού κ.α. Ο κ.Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τους γεωργούς πως σύντομα θα καθοριστεί συνάντηση μαζί τους, υποσχόμενος ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του αγροτικού κόσμου.

«Είμαστε πάντα δίπλα σας και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Να είστε απόλυτα βέβαιοι για αυτό. Οτιδήποτε μέχρι σήμερα ήταν αίτημα της περιοχής, ιδιαίτερα των πατατοπαραγωγών, ανταποκριθήκαμε και με το παραπάνω. Και πάλι θα είμαστε κοντά σας. Σύντομα θα βρεθούμε για να τα πούμε», ήταν τα λόγια του Νίκου Αναστασιάδη προς τους πατατοπαραγωγούς, υποσχόμενος ότι θα εξευρεθούν τρόποι, ώστε το κράτος να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που προκάλεσε η ασταμάτητη ακρίβεια.

Θυμίζουμε, ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (4/7), σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Λιοπέτρι, οι πατατοπαραγωγοί συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας την οικονομική στήριξη του κράτους προκειμένου να διατηρηθούν στο επάγγελμα.

Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε το βράδυ της Τετάρτης τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στην Ξυλοφάγου, σημειώνοντας στην ομιλία του ότι στην κοινότητα έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια έργα υποδομής ύψους ενός εκατομμυρίου, 600 χιλιάδων ευρώ.

Ανέφερε, δε, ως παραδείγματα την αποκατάσταση του παλαιού νηπιαγωγείου σε πολιτιστικό κέντρο, την αποπεράτωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, την επέκταση και βελτίωση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου και τη λειτουργία σταθμού ασθενοφόρων.

Ενώπιον του Ν. Αναστασιάδη τέθηκε και το  αίτημα για στελέχωση του τοπικού πυροσβεστικού σταθμού, ώστε να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

 

Send this to a friend