Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κρίμα που δεν αξιοποιείται το πρώην «Κου Τε Τα» στην περιοχή Μακένζυ
Κρίμα που δεν αξιοποιείται το πρώην «Κου Τε Τα» στην περιοχή Μακένζυ

Κρίμα που δεν αξιοποιείται το πρώην «Κου Τε Τα» στην περιοχή Μακένζυ

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Είναι πραγματικά κρίμα για τη Λάρνακα, που εδώ κι έξι χρόνια, παραμένει αναξιοποίητο, το πρώην παραλιακό κέντρο «Κου Τε Τα», επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, στην περιοχή Μακένζι.

Ένα μισοτελειωμένο κτήριο, το οποίο βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, δίπλα στη θάλασσα, το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να είναι ανεκμετάλλευτο.

Όπως έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου, αποτελεί… «έκτρωμα» στην «καρδιά» της τουριστικής Λάρνακας.

Τον Αύγουστο του 2016 ο ξένος επενδυτής που αγόρασε τη γη είχε εξαγγείλει, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, μεγαλεπήβολα σχέδια.

Τη λειτουργία ενός υπερπολυτελούς εστιατορίου θαλάσσιων ειδών πάνω στο κύμα, τη λειτουργία θαλάσσιων σπορ, τη δημιουργία ενός… μικρού «νησιού» μέσα στη θάλασσα και την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο απέναντι τεμάχιο.

Μάλιστα, είχε εξαγγείλει και τη δημιουργία μιας αερογέφυρας για την ασφαλή μετάβαση των ενοίκων του ξενοδοχείου στην παραλία. Έκτοτε έχουν περάσει έξι χρόνια, αλλά το περιβόητο έργο έχει την εικόνα που εμφανίζεται στη φωτογραφία μας.

Κάποιες αλλαγές στα σχέδια που επιχείρησε ο επενδυτής και κάποιες διαφωνίες που υπήρξαν με το Δήμο Λάρνακας, έχουν σκαλώσει, δυστυχώς, το έργο.

Η μόνη ζημιωμένη απ’ αυτή την υπόθεση είναι η Λάρνακα, αφού μία από τις ωραιότερες παραλίες της πόλης εξακολουθεί να παραμένει ανεκμετάλλευτη.

 

Send this to a friend