Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε ετοιμότητα τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Σε ετοιμότητα τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Σε ετοιμότητα τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των τουριστικών καταλυμάτων στα ελληνικά νησιά, οι οποίες ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 2.000, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων της Ελλάδας, φθηνότερες είναι οι διακοπές στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η διαμονή δύο ατόμων για εφτά νύχτες, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, με ακτοπλοϊκά εισιτήρια και την μεταφορά ιδιωτικού αυτοκινήτου στη Μύκονο κοστίζει €2.800, στην Πάρο €2.500, στην Τήνο €2.300, στη Ρόδο €2.200, στη Λέσβο €2.000 και στη Κρήτη €1.800.

Όσον αφορά πακέτα διακοπών από την Ελλάδα στο Εξωτερικό, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, τοπικές μεταφορές και ξεναγήσεις, με προορισμό την Νέα Υόρκη η τιμή φθάνει τα €2.800, ενώ για Μπαλί/Πουκέτ €2.600, για Ντουμπάι €2.400 και για Παρίσι €2.000. Ο Γύρος Ελβετίας κοστίζει €1.800 και το πακέτο διακοπών για Βουδαπέστη €1.700.

 

Μένουν πιστοί στα ελληνικά νησιά οι Κύπριοι

Οι Κύπριοι, ωστόσο, παραμένουν παραδοσιακοί στις προτιμήσεις τους με τα ελληνικά νησιά να κερδίζουν έδαφος. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της ACTA, Χάρης Παπαχαραλάμπους οι Κύπριοι ταξιδεύουν κυρίως στην Κρήτη, τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Κέρκυρα, ενώ εισιτήρια κόβουν και για μικρότερα νησιά.

Όσον αφορά τις τιμές ο κ. Παπαχαρλάμπους σημείωσε πως αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με την περίοδο που θα γίνει η κράτηση ή εάν το ταξίδι είναι οργανωμένο ή όχι. Φθηνότερος, ωστόσο, προορισμός να είναι το Ντουμπάι, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες η ζήτηση είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Τόνισε μάλιστα, πως «σοφότεροι» είναι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν οργανωμένα ταξίδια.

Ποιο σοφοί είναι αυτοί που επιλέγουν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και κλείνουν οργανωμένο ταξίδι, γιατί τους παρέχει πολύ μεγαλύτερη βοήθεια όταν κάτι πάει στραβά. Η νομοθεσία που αφορά τα οργανωμένα ταξίδια προσφέρει στον καταναλωτή πολύ μεγαλύτερη προστασία απ’ ότι κάποιος κάνει τις κρατήσεις μόνος του.

Θετικές οι ενδείξεις για την κίνηση των αεροδρομίων της Κύπτου

Πάντως οι ενδείξεις για την επιβατική κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια είναι θετικές, με την Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Αεροπορικής Ανάπτυξης Hermes, Μαρία Κουρούπη, να σημειώνει πως η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο έχει φθάσει το 77% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια μετά δυσκολίας ο Ιούνιος έφθανε στις 150.000 – 200.000. Οπόταν επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία που καταγράφει η επιβατική κίνηση, παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αλλά και την απώλεια την Ρωσικής και Ουκρανικής αγοράς.

Όσον αφορά το χάος που παρατηρείται σε διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης, η κ. Κουρούπη διευκρίνισε πως τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα τόσο για τις αφίξεις όσο και για τις αναχωρήσεις.

Από εκεί και πέραν, σίγουρα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις και κάποιες ακυρώσεις πτήσεων, ως αποτέλεσμα αλυσιδωτών καθυστερήσεων που αρχίζουν είτε από άλλα αεροδρόμια είτε από την Κύπρο.

Για τον Ιούνιο παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις για το 4% των συνολικών πτήσεων. Όσον αφορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο υπάρχουν προγραμματισμένες καθυστερήσεις για το 2% των συνολικών πτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Κουρούπη προέτρεψε τους ταξιδιώτες όπως παρακολουθούν τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών ή ακόμη και να επικοινωνούν με ταξιδιωτικούς πράκτορες προκειμένου να ενημερώνονται για τυχών ακυρώσεις ή επαναπρογραμματισμό πτήσεων.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend