Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες για πρώτη φορά μετά από 33 μήνες
Η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες για πρώτη φορά μετά από 33 μήνες

Η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες για πρώτη φορά μετά από 33 μήνες

Την καλύτερη μέχρι στιγμής επίδοση της φετινής χρονιάς κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου τον περασμένο Ιούνιο, καθώς ο συνολικός αριθμός των αναχωρούντων και αφικνούμενων επιβατών ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο (Αεροδρόμιο Λάρνακας: 650,519 – Αεροδρόμιο Πάφου: 358,550) με τον μέσο όρο πληρότητας των αεροσκαφών να ανέρχεται στο 87% (Αφικνούμενοι: 87%, Αναχωρούντες 86.2%). Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας-συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2019- που τα κυπριακά αεροδρόμια καταγράφουν σε ένα μόνο μήνα τόσο μεγάλη και σημαντική εισροή επιβατών. Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες αγορές από τις οποίες αφίχθηκαν ταξιδιώτες στη χώρα μας, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Γερμανία και Πολωνία.

Μετά από αρκετούς μήνες πολλών προκλήσεων εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, και με την αεροπορική κίνηση να έχει φθάσει, το 2020, σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα, το καλοκαίρι του 2022 παρουσιάζει  μια ουσιαστική ανάκαμψη, επιβεβαιώνοντας  την ανοδική πορεία αυτής της χρονιάς.

H Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορική Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports δήλωσε πως «Ξεπερνώντας το φράγμα του ενός εκατομμύριου τον Ιούνιο πέραν της θετικής επίδρασης, στη ψυχολογία όλων μας αποτελεί μια απόδειξη ότι παρόλες τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες οι προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα τόσο από την Hermes Airports όσο και από άλλους φορείς του τουρισμού αποδίδουν καρπούς. Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, φανερώνοντας τόσο τη δίψα του κοινού για ταξίδια, όσο και την ψήφο εμπιστοσύνης που κερδίζει η χώρα μας, ως τουριστικό προϊόν».

Send this to a friend