Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΠΑΝ: Ο γονιός με κροτίδες σε τελετή αποφοίτησης & η μαθήτρια με 350 απουσίες
ΥΠΠΑΝ: Ο γονιός με κροτίδες σε τελετή αποφοίτησης & η μαθήτρια με 350 απουσίες

ΥΠΠΑΝ: Ο γονιός με κροτίδες σε τελετή αποφοίτησης & η μαθήτρια με 350 απουσίες

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ του Υπουργού Πρόδρομου Προδρόμου, του Συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η εξέταση θεμάτων συμπεριφοράς, τάξης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψής, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως μαζί με τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς, γίνεται προσπάθεια να προσαρμοστούν τα σχολεία ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις σημερινές πραγματικότητες.

Σχετικά με διάφορα περιστατικά τα οποία έγιναν, ο Υπουργός υπογράμμισε πως στα δημόσια σχολεία καλλιεργείται συστηματικά πνεύμα πολιτότητας για εμπέδωση της αποδοχής της διαφορετικότητας και περιορισμού των προκαταλήψεων.

Όσον αφορά την περίπτωση σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα όπου πατέρας μετέβη σε τελετή αποφοίτησης με κροτίδες, ο Υπουργός τόνισε πως είναι φαινόμενα που δεν απασχολούν μόνο τα σχολεία, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία.

Η τήρηση των κανόνων του σχολείου, είπε, δεν έχουν χρώμα ή φυλή, είναι για όλους.

Σχετικά με περιστατικό όπου μαθήτρια έμεινε στάσιμη και έγινε καταγγελία για φυλετική διάκριση, ο Υπουργός ανέφερε πως η συγκεκριμένη είχε περισσότερες από 350 απουσίες.

Το σχολείο στηρίζει όλα τα παιδιά, κατέληξε.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend