Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η ΥΚΑΝ στη Λάρνακα, προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη τριών προσώπων, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών και κυκλοφορίας φαρμακευτικού προϊόντος χωρίς άδεια.

Οι συλληφθέντες, άντρας ηλικίας 45 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 35 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να ζητηθεί η κράτηση τους.

 

Με στόχο την πάταξη της παρανομίας και της οπτικής ρύπανσης, οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών και τα Κοινοτικά Συμβούλια Ορόκλινης και Πύλας αναλαμβάνουν, με την στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τη διενέργεια εκστρατείας απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών κατασκευασμάτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η εκστρατεία «σκούπα» θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου 2022 και θα επικεντρωθεί στις κύριες οδικές αρτηρίες, στις τουριστικές περιοχές των υπό αναφορά τοπικών αρχών και στο κέντρο της Λάρνακας.

Θα περιλαμβάνει αφαίρεση και απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων και κατασκευασμάτων από τα πεζοδρόμια, τις διαχωριστικές νησίδες και από δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους.

 

Δύο νέα αντιπλημμυρικά έργα πρόκειται να ξεκινήσουν τους προσεχείς μήνες στη Λάρνακα, με στόχο να «θωρακίσουν» περαιτέρω τις περιοχές του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων και της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη, που είναι ο δρόμος που ενώνει την λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (πρώην Στρατηγού Τιμάγια) με τα Λιβάδια.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας προκήρυξε πρόσφατα δύο διαγωνισμούς. Ο πρώτος αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για τη λεκάνη απορροής που βρίσκεται δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων και ο δεύτερος αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή γύρω από τη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη.

Τα δύο έργα κοστολογούνται συνολικά γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από κονδύλι 13.5 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε το ΣΑΛ από τα ευρωπαϊκά ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

 

 

Send this to a friend