Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο ΥΠΠΑΝ μετά τα παρατράγουδα σε Γυμνάσιο της Λάρνακας
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο ΥΠΠΑΝ μετά τα παρατράγουδα σε Γυμνάσιο της Λάρνακας

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο ΥΠΠΑΝ μετά τα παρατράγουδα σε Γυμνάσιο της Λάρνακας

Σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, συγκάλεσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, κατά την οποία θα εξετασθούν θέματα συμπεριφοράς, τάξης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης και με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά σε σχολεία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για αριθμό ανησυχητικών περιστατικών σε σχολεία, όπως η πρόσφατη είσοδος εξωσχολικών παραγόντων και η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ώρα διεξαγωγής μαθήματος σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας, για την οποία έγινε συζήτηση και στη Βουλή, η επίθεση και άσκηση σωματικής βίας από γονέα εναντίον διευθυντή σχολείου στην επαρχία Αμμοχώστου εξαιτίας αντίδρασης στα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας από την πανδημία, οι πρόσφατες επιθέσεις με χρήση κροτίδων σε χώρο γυμνασίου στην επαρχία Λάρνακας, καθώς και αρκετές άλλες περιπτώσεις διασάλευσης της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Ταυτόχρονα, σημειώνει πως ειδικά αυτή την περίοδο, στο τέλος του σχολικού έτους, υπάρχει αριθμός καταγγελιών και παραπόνων για το σχολείο από γονείς, των οποίων τα παιδιά έχουν πρόβλημα προαγωγής, λόγω υπερβολικού αριθμού απουσιών. Σύμφωνα με το ΥΠΠΑΝ οι καταγγελίες συχνά αποδεικνύονται ανεδαφικές.

Παράλληλα, εμφανίζονται στο τέλος κάθε σχολικού έτους και ζητήματα εφαρμογής των υφιστάμενων κανονισμών, σχετικά με τη συμπεριφορά και την εμφάνιση μαθητών και μαθητριών. Η σύσκεψη πραγματοποιείται, με σκοπό να εξετασθούν θέματα συμπεριφοράς, τάξης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Έξι οι εμπλεκόμενοι μαθητές

Στα χέρια του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου παραδόθηκε η έκθεση γεγονότων αναφορικά με παρατράγουδα σε τελετή αποφοίτησης τελειόφοιτων μαθητών Γυμνασίου της επαρχίας Λάρνακας, στα οποία φέρονται να “πρωταγωνίστησαν” ο Διευθυντής, γονείς και παιδιά.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας εξήγησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι εναπόκειται στον ΥΠΠΑΝ να αποφασίσει τον διορισμό ερευνόντα λειτουργού για το περιστατικό. Ο κύριος Χατζησάββας είπε ότι στο περιστατικό εμπλέκονται έξι συνολικά παιδιά, μεταξύ των οποίων Ελληνοκύπριοι και αλλοδαποί.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε ότι οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων, καθορίζονται από σχετικές νομοθεσίες και εσωτερικούς κανόνες που διέπουν μεταξύ άλλων την εξωτερική εμφάνιση και τη στολή των μαθητών, η οποία δεν πρέπει να είναι υπερβολική. Ο κύριος Χατζησάββας είπε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είχαν ξυρισμένο κεφάλι στα πλαϊνά και μακριά μαλλιά στο πάνω μέρος της κεφαλής.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend