Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΙΕ: Αντικαθίστανται τα εγχειρίδια της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας
ΚΙΕ: Αντικαθίστανται τα εγχειρίδια της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας

ΚΙΕ: Αντικαθίστανται τα εγχειρίδια της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας

Αντικαθίσταται το διδακτικό εγχειρίδιο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη βάση της υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης στον τομέα της Ελληνομάθειας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα έτη 2022-2027, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας θα αναλάβει τον βασικό ρόλο στη διεξαγωγή των εξετάσεων για την πιστοποίηση της Ελληνομάθειας.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, έχει αποφασιστεί η αντικατάσταση των υφιστάμενων διδακτικών εγχειριδίων για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στα ΚΙΕ, με το «Κλικ στα Ελληνικά» του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, το συγκεκριμένο διδακτικό εγχειρίδιο έχει, επιπρόσθετα, επιλεγεί επίσης, επειδή ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα επίσημα εγκεκριμένα επίπεδα γλωσσομάθειας με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επιπλέον, προστίθεται, βασίζεται στο Νέο Αναλυτικό Εξεταστικό Πρόγραμμα για την Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, καλλιεργεί τις τέσσερις επικοινωνιακές δεξιότητες, ενώ παράλληλα προετοιμάζει αποτελεσματικά τους υποψήφιους των εξετάσεων για την Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας.

Επίσης, «έχει αξιολογηθεί από επιτροπή της Υπηρεσίας των ΚΙΕ και έχει κριθεί ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία που εγγράφονται και φοιτούν στα ΚΙΕ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντικατάσταση θα τεθεί σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 και θα αφορά όλα τα επίπεδα διδασκαλίας στα ΚΙΕ (Ε1-Ε6).

Send this to a friend