Στεφάνου: “Δεν παραδινόμαστε στην μοιρολατρία της καταστροφής και δίνουμε μάχη να αναγεννήσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές”
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου επισκέφτηκε χθες το χωριού Οδού της Ορεινής περιοχής Λάρνακας με την ευκαιρία του 4ου Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας.
Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο της Κοινότητας Οδού Κ. Μενέλαο Φιλίππου.
Όπως ο ίδιος ανέφερε “η δική μας παρουσία εδώ έχει χαρακτήρα της έμπρακτης στήριξης συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε αυτή την όμορφη προσπάθεια που γίνεται.”
Τον κ. Στεφάνου συνόδευε η επαρχιακή γραµµατέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας κ. Χρυστάλλα Αντωνίου και ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης.
Δεν παραδινόμαστε στην μοιρολατρία της καταστροφής και δίνουμε μάχη να αναγεννήσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές:
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «το ΑΚΕΛ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε το δεύτερο φεστιβάλ Φυλλωσιά στον Αρακαπά, στην περιοχή που πλήγηκε από την πυρκαγιά πέρσι για να μεταφέρουμε το μήνυμα συμπαράστασης στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων να βοηθήσουμε αλλά την ίδια ώρα να συμπαρασταθούμε και στις αρχές των κοινοτήτων και στους κατοίκους της περιοχής που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να αναγεννήσουν την περιοχή τα χωριά τους το βιός τους τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες μετά από την μεγάλη καταστροφή που υπήρξε πέρσι».
Ο κ. Στεφάνου ανέφερε επίσης «Ανεβαίνοντας προς την Οδού πιάνεται η καρδιά σου βλέποντας την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά, με τα καμένα δάση με τις καμένες εκτάσεις γης, όμως όταν φτάνεις στο φεστιβάλ ακούς τι κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι κοινότητες σε αυτό το φεστιβάλ, σήμερα πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του Κέντρου Αναπαραγωγής Κυπριακής Μέλισσας.
Αυτό στέλνει ένα μήνυμα ότι οι αρχές οι κάτοικοι, όλοι εμείς δεν παραδινόμαστε στην μοιρολατρία της καταστροφής αλλά δίνουμε αυτή την μάχη για να αναγεννήσουμε την περιοχή να γεννήσουμε ξανά την ζωή να γεννήσουμε ξανά την δραστηριότητα των κατοίκων γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη να στηρίξουμε τις ορεινές μας περιοχές να στηρίξουμε την παραδοσιακή μας παραγωγή, γιατί η παραγωγή κυπριακού μελιού είναι μέσα στο πλαίσιο της παράδοσης και της δραστηριότητας μας και πρέπει να στηρίξουμε τους κατοίκους ξανά για να μείνουν στις κοινότητες να μπορέσουν να έχουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να παραμείνουν στις περιοχές».