Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τι δήλωσαν οι βουλευτές Λάρνακας που βρέθηκαν στην Οδού για το 4ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας
Τι δήλωσαν οι βουλευτές Λάρνακας που βρέθηκαν στην Οδού για το 4ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας

Τι δήλωσαν οι βουλευτές Λάρνακας που βρέθηκαν στην Οδού για το 4ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας

Οι βουλευτές Ανδρέας Αποστόλου (ΕΔΕΚ), Ανδρέας Πασιουρτίδης (ΑΚΕΛ) και Πρόδρομος Αλαμπρίτης (ΔΗΣΥ) επισκέφτηκαν χθες το χωριό της Ορεινής Λάρνακας, Οδού, με την ευκαιρία του 4ου Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Μενέλαος Φιλίππου, τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε στο χώρο της εκδήλωσης.

Σε δηλώσεις του στο Larnakaonline o βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας, κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης ανέφερε “με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα σήμερα στο φεστιβάλ μέλισσας και μελισσοκομία στην κοινότητα της Οδούς. Ένα φεστιβάλ το οποίο τονίζει τη σημασία που έχει η μέλισσα για το οικοσύστημα μας και τη ζωή στο πλανήτη μας.
Να συγχαρούμε τους διοργανωτές, ειδικότερα το κοινοτικό συμβούλιο και τον κοινοτάρχη της Οδού κ. Μενέλαο Φιλίππου αλλά και τους χορηγούς της εξαίρετη αυτής πρωτοβουλίας.”

Τέλος, ανέφερε οτι “το σημερινό φεστιβάλ αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι των Ορεινών κοινοτήτων της επαρχίας μας που επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές δεν το έβαλαν κάτω και με μεράκι, κόπο, αφοσίωση συνεχίζουν να δημιουργούν στον τόπο τους.”

Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης, βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας, μας τόνισε οτι βρίσκετε στην Οδού με ιδιαίτερη χαρά αφού μετά απο 2 χρόνια απουσίας πραγματοποιήθηκε ξανά το Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας που διοργανώνουν όλα τα χωρία της Ορεινής Λάρνακας. Πρόσθεσε πως “είναι ένας θεσμός που πλέον έχει εδραιωθεί, έχει παγιωθεί. Θεωρώ οτι προωθεί το εγχώριο προιόν του μελιού που χαρακτηρίζει τις περιοχές εδώ. Αλλά αν αναλογιστεί κανείς οτι αυτές οι περιοχές πέρυσι έζησαν μια τραγωδία με τις πυρκαγιές , το να τις βλέπεις να σφίζουν απο ζωή σίγουρα είναι κάτι που σε χαροποιεί και δεν θα μπορούσαμε να μην ήμασταν παρόντες.

Στηρίζουμε την Ορεινή Λάρνακας, διότι είναι μικρά χωριά τα οποία θέλουν την βοήθεια και την στήριξη μας, θέλουν να κρατήσουν νέο κόσμο νέες οικογένειες εδώ. Βλέπετε και εσείς οτι υπάρχει πολύ νεολαία που δραστηριοποιείται στις περιοχές εδώ και ο στόχος είναι να μεγεθύνουμε με την συμβολή μας όλες αυτές τις επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στα κοινοτικά συμβούλια, σε όλους τους συμμετέχοντες. Μακάρι να δουλέψουν όσον υπολογίζουν και οι ίδιοι και ανυπομονούμε για του χρόνου.”

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Λάρνακας, Ανδρέας Αποστόλου, τόνισε την σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων στα χωριά και στις κοινότητες της επαρχίας μας, αφού δίνεται η ευκαιρία τόσο στο κόσμο να τις επισκεφτεί όσο και στους ντόπιους επιχειρηματίες να αναδείξουν την δουλειά τους.

Η καταστροφική περσινή πυρκαγιά, πρόσθεσε, στοίχησε στην Ορεινή Λάρνακας, αλλά με τον σωστό σχεδιασμό και την στήριξη μπορούμε να κτίσουμε όσα χάσαμε.

Παράλληλα,ο κ. Αποστόλου μας είπε “στην Οδού, στον παράδεισο της Ορεινής Λάρνακας που πέρσι τέτοιες ημέρες έζησε την κόλαση, βρεθήκαμε όλοι εδώ σήμερα για να στηρίξουμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Δίπλα στον φίλο Κοινοτάρχη Μέλιο Φιλίππου, τους νέους και τις νέες του χωριού που στάθηκαν δίπλα στους γονείς, στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους και έχτισαν ξανά πέτρα πέτρα ότι η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε στο διάβα της.
Ο τόπος μας είναι οι άνθρωποι του που κάνουν θαύματα με την εργατικότητα, την αφοσίωση και την αγάπη τους.”

Larnakaonline

Send this to a friend