Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οδοιπορικό στην καμένη κατεχόμενη γη, μαρτυρίες και παράπονα Τ/κ (ΒΙΝΤΕΟ)
Οδοιπορικό στην καμένη κατεχόμενη γη, μαρτυρίες και παράπονα Τ/κ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οδοιπορικό στην καμένη κατεχόμενη γη, μαρτυρίες και παράπονα Τ/κ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πύρινη κόλαση δεν άφησε σχεδόν τίποτε πίσω της. Όλα ντύθηκαν στα μαύρα. Ο Άλφα βρέθηκε σήμερα στο Φλαμουδη, το χωριό που εκκενώθηκε δυο φορές με τις φλόγες να το ζώνουν από παντού.

“Περάσαμε πολύ δύσκολες μέρες. Έφυγε, πήγε το δάσος, είναι κρίμα. Χρειάζονταν οχήματα, δεν έχουν οχήματα και δεν υπήρχε και συντονισμός. Υπήρξε καθυστέρηση. Αν δεν υπήρχε καθυστέρηση, αυτή η φωτιά δεν θα είχε μεγαλώσει τόσο πολύ”

“Πραγματικά ζήσαμε την κόλαση. Μακάρι να είναι καλά και αυτοί (ΚΔ). Πραγματικά δεν υπάρχει διάκριση σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πατρίδα είναι μία. Δεν έχει σημασία οποίος ο,τι και να πει, ο Θεός να τους έχει χίλιες φορές καλά”

Συνεχίζουν τις επισκέψεις τους οι πολιτικοί την επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο χωριό Φλαμουδη.

Τ/κ “Υπουργός Παιδείας” – Ναζίμ Τσαβούσογλου
Μια πολύ μεγάλη περιοχή πραγματικά κάηκε και όλα έγιναν μαύρα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της “Βόρειας Κύπρου” έγιναν ρίψεις με αεροσκάφη που έφτασαν τα 12. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι στήριξαν την κατάσβεση της φωτιάς. Γιατί μπορεί αυτά τα δάση να βρίσκονται στη Βόρεια Κύπρο, αλλά ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα και στις επόμενες γενιές.

Μάλιστα ο Ναζίμ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τη συνεργασία στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ως παράδειγμα Μέτρων Οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

“Στην ουσία αυτά μπορούν να αξιολογηθούν ως ΜΟΕ. Με άλλα λόγια, η συνεργασία σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, για την ιδιοκτησία των ανθρώπων του κόσμου και ιδιοκτησία των επόμενων γενεών, είναι ανθρώπινη υπόθεση και έχει μεγάλη συμβολή στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Υπό αυτή την έννοια, είναι απαραίτητο να ευχαριστήσουμε για τα βήματα που έγιναν, και το κάνουμε ήδη”

Στο μεταξύ βίντεο από την ώρα που ξέσπασε η καταιγίδα και συνέβαλε καθοριστικά στο σβήσιμο της φωτιάς κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ένα από αυτΆ δείχνει απλούς ανθρώπους να χορεύουν κυριολεκτικά στη βροχή από τη χαρά τους.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend