Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τέλος οι εξουσιοδοτήσεις από κοινοτάρχες για αντικείμενα προσωπικής ένδειξης
Τέλος οι εξουσιοδοτήσεις από κοινοτάρχες για αντικείμενα προσωπικής ένδειξης

Τέλος οι εξουσιοδοτήσεις από κοινοτάρχες για αντικείμενα προσωπικής ένδειξης

Χωρίς το γενικό πληρεξούσιο θα μπορεί πλέον να γίνεται παραλαβή συστημένων αντικειμένων με προσωπική παράδοση, από τα ταχυδρομεία της Κύπρο.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Υποδιευθυντής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών εξήγησε πως η υπηρεσία των προσωπικών παραδόσεων χρησιμοποιείται συνήθως από μεγάλους οργανισμούς που απευθύνονται στους πελάτες τους και αφορά συνήθως νομικά έγγραφα.

Ενώ στην αρχή η επιθυμία ήταν να παραλαμβάνονται αυτά τα αντικείμενα με γενικό πληρεξούσιο, παρατηρήθηκε πως ο τρόπος αυτός δεν ήταν εύκολος και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα τόσο στους πολίτες όσο και στους λειτουργούς των Ταχυδρομείων.

Στο πλαίσιο αυτό οι Υπηρεσίες προχώρησαν σε σχετική ρύθμιση έτσι ώστε αντικείμενα τα οποία φέρουν την ένδειξη προσωπική παράδοση να μπορούν να παραλαμβάνονται είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο είτε από εξουσιοδοτημένο άτομο, νοουμένου ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις.

Να υπάρχει συμπληρωμένη εξουσιοδότηση η οποία υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας. Θα υπάρχει στο πίσω μέρος της έντυπης ειδοποίησης ή μπορεί και κάποιος να συμπληρώσει τη δική του εξουσιοδότηση νοουμένου ότι θα περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά τα οποία υπάρχουν στο επίσημο έγγραφο που έχουμε αναρτήσει.

Ως αποτέλεσμα της πιο πάνω ρύθμισης δεν χρειάζεται πλέον το γενικό πληρεξούσιο, που απαιτούσε μια συγκεκριμένη διαδικασία, για την παραλαβή των αντικείμενών που φέρουν ένδειξη προσωπική παράδοση. Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση ο παραλήπτης του αντικειμένου θα πρέπει να παρουσιάσει αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend