Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Ικανοποιημένοι οι αιγοπροβατοτρόφοι: Ζήτησαν αύξηση της τιμής του γάλακτος
Ικανοποιημένοι οι αιγοπροβατοτρόφοι: Ζήτησαν αύξηση της τιμής του γάλακτος

Ικανοποιημένοι οι αιγοπροβατοτρόφοι: Ζήτησαν αύξηση της τιμής του γάλακτος

Οι συζητήσεις για το χαλούμι συνεχίζονται – προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να εφαρμοστεί η νομοθεσία για παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ.

Ικανοποιημένοι έφυγαν οι αιγοπροβατοτρόφοι από το Προεδρικό Μέγαρο, οι οποίοι κατέθεσαν ένα προς ένα τα αιτήματα τους στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σωτήρης Καδής – Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων
Μας άκουσε ο Πρόεδρος με κατανόηση, αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που έχουμε ως αιγοπροβατοτρόφοι. Από τη μια πλευρά φεύγουμε ικανοποιημένοι γιατί ο Πρόεδρος ήταν πολλά θετικός στα προβλήματα που έχουμε. Για σήμερα φεύγουμε ικανοποιημένοι.

Μεταξύ άλλων οι αιγοπροβατοτρόφοι, έθεσαν το μεγάλο θέμα της επιβίωσής τους, αφού εδώ και αρκετό καιρό πωλούν γάλα σε τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής.

Κώστας Καδής – Υπουργός Γεωργίας
Χωρίς να παραμείνουν βιώσιμοι, ούτε γάλα θα έχουμε, ούτε χαλούμι. Δεν μπορεί να είναι πάντα η Κυβέρνηση που θα δίνει τις αυξήσεις, στο εμπόριο πρέπει να αφήσουμε την αγορά να λειτουργήσει, θα πρέπει να πάρουν την τιμή από αυτούς οι οποίοι αγοράζουν το προϊόν τους.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι τόνισαν στον Πρόεδρο πως με τη σωστή τιμή, θα είναι σε θέση να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες αιγοπρόβειου γάλακτος και δεν θα χρειαστεί καμία αλλαγή στην ποσόστωση.

Ο κύκλος διαβουλεύσεων θα συνεχιστεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθούν στο Προεδρικό οι αγελαδοτρόφοι για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Τελευταία πράξη, αυτής της διαβούλευσης θα είναι η κοινή συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη, αρμόδιων Υπουργών, τυροκόμων, αγελαδοτρόφων και αιγοπροβατοτρόφων.

Κώστας Καδής – Υπουργός  Γεωργίας
Ούτως ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινώς αποδεκτή διαδικασία χωρίς και αυτό πρέπει να το τονίσω, χωρίς παρεκκλίσεις από αυτά που προβλέπονται στον κανονισμό ΠΟΠ.

Μέχρι την ολοκλήρωση του διαλόγου δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή και διαφοροποίηση στη διάθεση των χαλουμιών και κανένα προϊόν που δεν πληροί τις προδιαγραφές δεν θα αποσυρθεί από τα ράφια των υπεραγορών.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend