Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Βαρύ πένθος στη Νέα Σαλαμίνα..
Βαρύ πένθος στη Νέα Σαλαμίνα..

Βαρύ πένθος στη Νέα Σαλαμίνα..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και όλη η ερυθρόλευκη οικογένεια εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην πετοσφαιριστή του Σωματείου μας Αιμίλιου Χαρτόσια, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί.

Ο Αιμίλιος Χαρτόσιας, γνωστός στους κύκλους της πετοσφαιρικής Ν. Σαλαμίνας σαν «Ρόκκυς», είναι ακόμα ένας από τους πρωτοπόρους μαθητές του μάστρε-Νική που είχε συμβολή στην πρώτη ομάδα την περίοδο 1975-76. Όσο καιρό έπαιξε διακρίθηκε για το αγωνιστικό του πάθος. Ήταν ο παίκτης που εμψύχωνε συνεχώς τους συμπαίκτες του, ανεβάζοντας τους τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.

Εκρηκτικότατος πετοσφαιριστής, στις «καλές του» ήταν άπιαστος αφού εκδήλωνε τις επιθέσεις του και από τις τρεις θέσεις της επίθεσης. Πρόσφερε πάρα πολλά στο σωματείο μας, ένας από τους κορυφαίους σε ήθος, τίμησαν όσο λίγοι την ερυθρόλευκη φανέλλα. Ο Αιμίλιος ήταν στην βασική εξάδα το βράδυ που η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνας θα τον θυμούνται ως ένα από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Ήταν στις γραμμές της ομάδας από ίδρυσης της και αποχώρησε από την ενεργό δράση τη σεζόν 1988-89. Ο Αιμίλιος Χαρτόσιας είναι από τους αθλητές που οι Σαλαμιναίοι πρέπει να θυμούνται για πάντα για τις θυσίες που έκανε και τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει ως νεαρό παιδί, για να ασχοληθεί με το βόλεϊ και τη Νέα Σαλαμίνα.

Ο ίδιος θυμάτα δήλωσε στο επετειακό λεύκωμα για τα 70χρονα του Σωματείου μας «Τα χρόνια μετά το 1974 ήταν πραγματικά δύσκολα. Το ζήσαμε στο πετσί μας. Τότε κατοικούσαμε στην Ορμήδεια, στα αντίσκηνα του συνοικισμού. Σχολείο έπρεπε να ερχόμαστε στη Λεμεσό. Ξεκινούσα θυμάμαι, το πρωί από τη Λάρνακα και μετά το σχολείο μέναμε για τις προπονήσεις. Τελειώναμε γύρω στις 9 τη νύκτα και ξεκινούσαμε για την επιστροφή. Και αυτό μόνο με ωτοστόπ μπορούσε να γίνει. Να σε πάρει κάποιος μέχρι τη μέση, να περιμένεις να βρεις κάποιον άλλον, να σε πάρει μέχρι την Λάρνακα και μέχρι την Ορμήδεια. Αρκετές φορές έφτανα στο αντίσκηνο μου μετά τα μεσάνυχτα. Πραγματικά ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά ευχάριστα.»

Εκτός από πετοσφαιριστής και ως αγνός Σαλαμιναίος υπηρέτησε την εφορία πετόσφαιρας από το 2004 μέχρι και το 2018 προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στο αγαπημένο του Σωματείο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Send this to a friend