Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αναστολή της ποινής φυλάκισης για τον γιατρό Παντελιδάκη ζήτησε ο δικηγόρος του
Αναστολή της ποινής φυλάκισης για τον γιατρό Παντελιδάκη ζήτησε ο δικηγόρος του

Αναστολή της ποινής φυλάκισης για τον γιατρό Παντελιδάκη ζήτησε ο δικηγόρος του

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ετυμηγορία του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 10 Ιουνίου, όταν θ’ ανακοινώσει την ποινή που θα επιβάλει στον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, για τον εξ’ αμελείας θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά, που συνέβη στις 18 Μαῒου 2018.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, ο δικηγόρος υπεράσπισης Γιάννης Πολυχρόνης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του πελάτη του, σημειώνοντας ότι διαφωνεί με την καταδικαστική απόφαση, γι’ αυτό και προτίθεται να την προσβάλει.

Ο κ.Πολυχρόνης ζήτησε αναστολή ενδεχόμενης ποινής φυλάκισης που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση καταδίκης του σε ποινή άμεσης φυλάκισης, τότε θα επηρεαστούν δυσμενώς περίπου 2000 ασθενείς του, μερικοί από τους οποίους είναι σήμερα βαριά άρρωστοι.

Ο δικηγόρος έκανε αναφορά και για εξωδικαστική τιμωρία και ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο κατηγορούμενος από την στιγμή της σύλληψης του μέχρι την καταδικαστική απόφαση, λέγοντας ότι οι εξωδικαστικές συνέπειες από ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης θα συνεπάγονται με απώλεια της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματός του για αόριστο χρόνο.

Θυμίζουμε, ότι ο γιατρός Ηρακλής Παντελιδάκης κρίθηκε ένοχος, σε προηγούμενη δικάσιμο, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για τον εξ’ αμελείας θάνατο του Σταύρου Γιωργαλλή και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, επικίνδυνης και απερίσκεπτης πράξης.

Σύμφωνα με το νόμο, η πιο πάνω κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος, ως γενικός γιατρός που εργαζόταν κατά τον επίδικο χρόνο στο Τμήμα Α΄ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, εξέτασε την ακτινογραφία του θύματος, μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο, αλλά απέτυχε ν’ αναγνωρίσει το κάταγμα που έφερε στο κεφάλι.

«Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό που είχε ενώπιόν του ήταν κτύπημα στο κεφάλι, δεν διερεύνησε σωστά την ακτινογραφία, δεν την επεξεργάστηκε, δεν συμβουλεύτηκε ακτινολόγο και απόλυσε τον άτυχο Σταύρο», σημειώνεται στην απόφαση του δικαστηρίου. Λίγες ώρες αργότερα, το 10χρονο αγόρι μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο από την μητέρα του μ’ έντονους πόνους στο κεφάλι και με μειωμένο επίπεδο συνείδησης.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου δυστυχώς υπέκυψε στο μοιραίο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Για την ίδια υπόθεση το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αθώωσε και απάλλαξε από την ίδια κατηγορία τον υπεύθυνο, τότε, των Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας δρα Κυριάκο Κυριακίδη.

Send this to a friend