Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αλαλούμ στα Μουσικά Σχολεία με διορισμούς – «Τους στέλνουν στην ανεργία»
Αλαλούμ στα Μουσικά Σχολεία με διορισμούς – «Τους στέλνουν στην ανεργία»

Αλαλούμ στα Μουσικά Σχολεία με διορισμούς – «Τους στέλνουν στην ανεργία»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους καθηγητές/μαέστρους χορωδίας και καθηγητές παραδοσιακής μουσικής που διδάσκουν σε Μουσικά Σχολεία.

Όπως καταγγέλλουν, το Υπουργείο απέκλεισε αριθμό καθηγητών από την επαναδιεκδίκηση διορισμού τους.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» η Δρ. Άντρη Χατζηανδρέου, Εκπρόσωπος τωνΚαθηγητών Μουσικών Σχολείων, από το 2013 οι Καθηγητές εργάζονται με το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών και έκτοτε άρχισαν τα προβλήματα.

Το 2019, πρόσθεσε, αποφασίστηκε η εφαρμογή του συστήματος πρόσληψης με καταλόγους διορισίμων, που δεν επικεντρώνονται στους τομείς και στις ειδικεύσεις για τις οποίες προσλαμβάνονται οι Καθηγητές στα Μουσικά Σχολεία, πρόσθεσε.

Το Υπουργείο στέλνει στην ανεργία συναδέλφους που υπηρετούν μέχρι και 16 χρόνια τα Σχολεία ή που επέλεξαν να μην παρακαθίσουν στην εξέταση διορισίμων ή που κόπηκαν στην εξέταση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως η εξέταση διορισίμων που γίνεται για τις ειδικότητες αυτές, δεν είναι η κατάλληλη και δεν έχει σχέση με το δικό τους επάγγελμα.

Σε παρέμβασή του ο Συντονιστής Μουσικών Σχολείων, Χρύσανθος Χαραλάμπους, ανέφερε πως δεν έγινε κάποια αλλαγή η οποία να επηρεάζει το θεσμό.

Αντιλαμβάνομαι την πικρία και την ένταση, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το καθεστώς απασχόλησης δεν ήταν το ιδανικότερο και το σημειώσαμε το 2019 και «το Υπουργείο αντιλαμβάνοντας την ανάγκη για αλλαγή, μετακύλησε το χρόνο όλων των εκπαιδευτικών που ανήκαν στα μητρώα και κέρδισαν θέση διορθσμού και έχουμε φτάσει φέτος στο 30%-35% του διδακτικού χρόνου να προσφέρεται με μόνιμο προσωπικό, εξού και τα μαθήματα χορωδίας και παραδοσιακής μουσικής εξαιρέθηκαν από τον διαγωνισμό».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend