Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Όλες οι πληροφορίες για τα θερινά Δημόσια σχολεία
Όλες οι πληροφορίες για τα θερινά Δημόσια σχολεία

Όλες οι πληροφορίες για τα θερινά Δημόσια σχολεία

Την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος «Θερινά Δημόσια Σχολεία (ΘΔΣ)» ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) το οποίο σημειώνει ότι «διαχρονικός στόχος των ΘΔΣ είναι η προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».

Φέτος θα λειτουργήσουν ως θερινά 54 σχολεία, εκ των οποίων 36 Δημοτικά και 18 Νηπιαωγεία από τις 20 Ιουνίου ως τις 22 Ιουλίου.

Το ΥΠΠΑΝ, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, έχει προβεί σε επέκταση του Προγράμματος των ΘΔΣ τόσο σε αριθμό σχολείων όσο και στο ωράριο λειτουργίας τους (επέκταση ωραρίου μέχρι τις 16:00)».

Επιπλέον, για δεύτερη σχολική χρονιά, κατά τη λειτουργία των Θ.Δ.Σ., θα συνεχιστεί η προσφορά του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Φέτος, στο πιο πάνω πρόγραμμα, θα μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία.

Το Πρόγραμμα των ΘΔΣ προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά ενώ οιγονείς/κηδεμόνες συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη του ΘΔΣ.

Πέραν των πιο πάνω, το ΥΠΠΑΝ έχει μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτόκολλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Τη φετινή χρονιά, όπως αναφέρει το Υπουργείο, «θα λειτουργήσουν ως ΘΔΣ 54 σχολεία, εκ των οποίων 36 Δημοτικά Σχολεία και 18 Νηπιαγωγεία, καλύπτοντας και τις πέντε επαρχίες της Κύπρου, καθώς και τις ορεινές κοινότητες”.

Η περίοδος λειτουργίας των ΘΔΣ. είναι από τις 20 Ιουνίου 2022 έως και τις 22 Ιουλίου 2022. Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των ΘΔΣ, θα απασχοληθούν εκπαιδευτικοί δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης, ενώ για τις ανάγκες των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης θα απασχοληθεί και αριθμός σχολικών βοηθών/συνοδών.

Σημειώνεται ότι «στα ΘΔΣ εφαρμόζεται ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα και τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών».

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των ΘΔΣ περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, όπως: Εικαστική Έκφραση, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Αγωγή Ζωής με θέματα συνυφασμένα με την καλοκαιρινή περίοδο, παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, Κουκλοθέατρο, Φιλαναγνωσία/Βιβλιοθήκη κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο που φοιτά το παιδί τους. καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Send this to a friend