Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιστρέφει στην Κύπρο ο Ιάσονας που ήταν παγιδευμένος στις Φιλιππίνες
Επιστρέφει στην Κύπρο ο Ιάσονας που ήταν παγιδευμένος στις Φιλιππίνες

Επιστρέφει στην Κύπρο ο Ιάσονας που ήταν παγιδευμένος στις Φιλιππίνες

Αίσιο τέλος στο ζήτημα της επιστροφής του 18χρονου Ιάσονα στην Κύπρο, ο οποίος βρίσκεται στις Φιλιππίνες με ληγμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο πατέρας του Ιάσονα, Γιάννης Κυνηγόπουλος, σήμερα ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι ο γιος του θα επιστρέψει το ερχόμενο Σάββατο στην Κύπρο.

Ο κ. Κυνηγόπουλος φανερά συγκινημένος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους βοήθησαν στο να λήξει ο Γολγοθάς του ιδίου και του γιου του.

«Κλαίω, μου το ανακοίνωσαν μόλις τώρα», ανέφερε με λυγμούς.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, επιβεβαίωσε το ευχάριστο γεγονός.

Σημείωσε πως το ζήτημα έχει λυθεί με ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεννόηση με τις αρχές της χώρας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τη συγκλονιστική ιστορία έφερε στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος και ο Δημοσιογράφος, Μιχάλης Χατζηβασίλης.

Σύμφωνα με την υπόθεση, η μητέρα του Ιάσονα τον πήρε στη χώρα της το 2010.

Σε κάποια στιγμή η μητέρα του έφυγε για να εργαστεί στη Σαουδική Αραβία και ο Ιάσονας έμεινε μόνος. Από τότε ο πατέρας του κατέβαλλε προσπάθειες προκειμένου να επιτύχει επαναπατρισμό του παιδιού του.

Οι προσπάθειές του σκόνταφταν στις διαδικασίες ανανέωσης του διαβατηρίου κυρίως διότι χρειάζονταν τα βιομετρικά στοιχεία του νεαρού.

«Ξέμεινα από χρήματα και φαγητό και γι’ αυτό αναγκάζομαι να εργάζομαι σε αγροτικές δουλειές για έξτρα χρήματα, παρ’ όλο που εδώ στις Φιλιππίνες πληρώνουν πολύ λίγα. Είναι δύσκολο να κυκλοφορήσω, χωρίς έγγραφα, είμαι ένας άγνωστος χωρίς ταυτότητα», είχε αναφέρει ο ίδιος.

Τα έξοδα για το ενοίκιο το ρεύμα και το νερό κάλυπτε το ΥΠΕΞ της Κύπρου.

Send this to a friend