Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Εγκρίθηκε κυπριακό πρόγραμμα ενίσχυσης παραγωγών χαλλουμιού ύψους €890 χιλ
Εγκρίθηκε κυπριακό πρόγραμμα ενίσχυσης παραγωγών χαλλουμιού ύψους €890 χιλ

Εγκρίθηκε κυπριακό πρόγραμμα ενίσχυσης παραγωγών χαλλουμιού ύψους €890 χιλ

Την έγκριση κυπριακού προγράμματος κρατικών ενισχύσεων, για τους παραγωγούς χαλλουμιού συνολικού ύψους 890 χιλιάδων ευρώ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει του προσωρινού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις κρατικές ενισχύσεις σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα αφορά άμεσες επιχορηγήσεις με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τις 200 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο, με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων των ελλείψεων σε ρευστότητα και κάλυψη μέρους των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί λόγω της πανδημίας της COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, ιδιαίτερα στον τομέα της εστίασης.

Όπως σημειώνεται, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και αποθήκευση χαλλουμιού.

Η Επιτροπή έκρινε πως το κυπριακό καθεστώς στήριξης συνάδει με τους του προσωρινού πλαισίου καθώς η ενίσχυση δεν υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγείται το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Το κείμενο της απόφασης θα δημοσιευθεί με τον αριθμό υπόθεσης SA.102885 στο μητρώο κρατικών ενισχύσεων στην ιστοσελίδα της Επιτροπής για τον ανταγωνισμό, μόλις διευθετηθούν ζητήματα εμπιστευτικότητας που τυχόν θα προκύψουν.

Send this to a friend