Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πωλούνται τα διαμερίσματα του Δήμου Λάρνακας στην Αθήνα
Πωλούνται τα διαμερίσματα του Δήμου Λάρνακας στην Αθήνα

Πωλούνται τα διαμερίσματα του Δήμου Λάρνακας στην Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα βήμα πριν την προκήρυξη προσφορών για πώληση των διαμερισμάτων του στην Αθήνα είναι ο Δήμος Λάρνακας, αφού το τελευταίο διάστημα οι δημοτικές αρχές ενεργοποίησαν εκ νέου τις σχετικές διαδικασίες.

Η προκήρυξη των δημοτικών διαμερισμάτων εκτιμάται ότι θα γίνει αυτό το καλοκαίρι, καθότι οι σχετικές διεργασίες που προηγούνται τέτοιας αγοραπωλησίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί, μεταξύ αυτών και η εξασφάλιση έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, έχουν διεκπεραιωθεί και οι (πολύπλοκες) διαδικασίες που σχετίζονται με το ελληνικό δημόσιο. Ως εκ τούτου, όλα είναι έτοιμα ώστε να γίνει η προκήρυξη των προσφορών μέσω της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, όπου θα υποβληθούν οι προσφορές από ενδιαφερόμενους φορείς.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ο δήμος προχώρησε στην εκκένωση των διαμερισμάτων, εξασφαλίζοντας διατάγματα έξωσης και είναι έτοιμος να κινήσει τις διαδικασίες πώλησης των μονάδων αυτών από τη στιγμή που το επιτρέπουν πάλι οι συνθήκες της αγοράς. Από την πώληση των διαμερισμάτων στην ελληνική πρωτεύουσα, πιστεύεται ότι ο Δήμος Λάρνακας θα εξασφαλίσει ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι η ακίνητη περιουσία στην ελληνική πρωτεύουσα έγινε ιδιοκτησία του Δήμου Λάρνακας μέσω του κληροδοτήματος του ευεργέτη Ζαχαρία Κωνσταντίνου.

Η απόφαση για πώληση των διαμερισμάτων λήφθηκε αφού προηγουμένως είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια καλύτερης αξιοποίησής τους προς όφελος του δήμου και του δημόσιου συμφέροντος.

Όπως είπε ο δήμαρχος, πέραν του ρετιρέ στην οδό Σκουφά, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τα υπόλοιπα τρία διαμερίσματα βρίσκονται σε κακή κατάσταση και χρειάζονται συντήρηση, κάτι που επίσης έγειρε την πλάστιγγα προς την έγκριση της απόφασης για πώλησή τους.

 

250 ευρώ αντί 750

————————-

Ενδεικτικό της ανεπαρκούς αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια είναι το γεγονός ότι το ρετιρέ στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι, ενοικιαζόταν έναντι 250 ευρώ το μήνα, ποσό που θεωρείτο κατά πολύ χαμηλότερο των τρεχουσών τιμών. Και τούτο, διότι η μισθωτική αξία του συγκεκριμένου διαμερίσματος εκτιμήθηκε γύρω στα 750 ευρώ μηνιαίως.

Τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την πώληση των δημοτικών διαμερισμάτων θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία του νέου Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε να κατεδαφίσει το υφιστάμενο κτίριο και να κτίσει καινούργιο. Η μελέτη που έχει γίνει προνοεί την φιλοξενία 40 ατόμων.

 

Send this to a friend