Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, ανέφερε η Α. Δημητρίου
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, ανέφερε η Α. Δημητρίου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, ανέφερε η Α. Δημητρίου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, στην προσπάθεια των κατοίκων να αναστυλώσουν την περιοχή από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, δήλωσε την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της στο Φεστιβάλ Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ορά η κ. Δημητρίου είπε ότι «τα ορεινά χωριά είχαν μεγάλη ανάγκη να αποκτήσουν ζωή ειδικά μετά τις καταστροφικές περιοχές που είχαμε πέρσι το καλοκαίρι».

Ευχόμαστε πραγματικά, σημείωσε, «η περιοχή να καταφέρει να γνωρίσει την άνθηση που είχε προηγουμένως, γιατί πρόκειται για μοναδικά χωριά σε πλούτο αλλά και ομορφιά».

Πρόσθεσε ότι «καλύτερη ευκαιρία για να βρεθούμε εδώ ήταν σήμερα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας αλλά και επειδή ονομάζονται μελισσοχώρια. Ηρθαμε να γνωρίσουμε τη χρησιμότητα των προϊόντων τα οποία μπορούν να παραχθούν από το μέλι, να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους για να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να πράξουμε για να ενισχύσουμε την προσπάθεια που γίνεται για να μπορέσει η περιοχή να επανέλθει» στην κατάσταση που ήταν πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι για να επανέλθει η περιοχή «χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, η Πολιτεία έχει ανταποκριθεί αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα». Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, διαβεβαίωσε, «θα είμαστε πάντοτε εδώ, ακριβώς γιατί αυτά τα χωριά έχουν μια μοναδικότητα, χρειάζεται να τα προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια των κατοίκων να αναστυλώσουν την περιοχή».

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ικανοποίηση για την δημιουργία της ομάδας «Φοίνιξ» που είναι μια πρωτοβουλία από νέους αλλά και έμπειρους ανθρώπους που μαζί συνεργάζονται για να μπορέσουν να επιλύσουν τα ζητήματα που προέκυψαν μετά τις πυρκαγιές που βίωσαν. «Ήδη η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά χρειάζεται χρόνος και εμείς θα είμαστε εδώ να συμπαραστεκόμαστε όπως μπορούμε σ’ αυτή την προσπάθεια», είπε.

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Οράς Αριστος Μιλτιάδους εξέφρασε χαρά και αισιοδοξία γιατί «έχουμε δίπλα μας την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία επισκέπτεται την Κοινότητα πάντα όταν περνούμε δύσκολες στιγμές».

Στην Ορά για το φεστιβάλ Μέλισσας βρέθηκαν και Βουλευτές της Λάρνακας.

Ο βουλευτής ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Ανδρέας Αποστόλου ανέφερε ότι “ο τόπος είναι οι άνθρωποι του. Στην Ορά με τον φίλο Κοινοτάρχη Άριστο Μιλτιάδους και τον καλό φίλο Πάρη Κληρίδη στο πρώτο Φεστιβάλ Μέλισσας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Είναι οι άνθρωποι που με θυσίες και κόπο κράτησαν ζωντανά τα χωριά τους. Μιλώ καθημερινά με τους κατοίκους, τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και άλλους επαγγελματίες στην Ορά, στην Οδού, στην Βαβατσινιά, στους Αγίους Βαβατσινιάς. Είναι οι ίδιοι με την δουλειά, την διορατικότητα και την επιμονή τους που αναστήλωσαν τα χωριά τους.

Μοναδική μας υποχρέωση να τους στηρίζουμε στις προσπάθειες τους. Και θεωρώ ότι το κάνουμε σε συντονισμό και συνεργασία όλοι οι Βουλευτές της Επαρχίας Λάρνακας”.

Ο κ. Μιλτιάδους ευχαρίστησε τόσο την Πρόεδρο της Βουλής όσο και την Κυβέρνηση που βρίσκονται δίπλα τους και σημείωσε πως «ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές προχωρούμε με υπομονή, ώστε να δούμε πως μπορούμε να πρασινίσουμε ξανά τη γη μας».

Εξάλλου ο Γιώργος Αναγιωτός, εκ μέρους της Ομάδας Αναζωογόνησης και Πρότυπου Αειφόρου Ανάπτυξης πυρόπληκτων περιοχών, με την επωνυμία «Φοινίξ», ανέφερε ότι «δίπλα στην ομάδα βρίσκονται και οι Κοινοτάρχες, προκειμένου να γίνει ανάπλαση της περιοχής αλλά να γίνει και πρόληψη, αφού ορισμένες Κοινότητες είχαν την τύχη να σταματήσει η καταστροφή ένα περίπου χιλιόμετρο από αυτές».

Στόχος μας, συνέχισε, «είναι να συγκεντρώσουμε κάποιους πόρους και σιγά σιγά να αποκαταστήσουμε και να αναπληρώσουμε το κακό που έγινε». Ο κόσμος ανταποκρίνεται αλλά χρειάζεται πολλή προσπάθεια και πρέπει να πείσουμε το κοινό ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος» κατέληξε.

 

 

Send this to a friend