Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σήμερα η προβολή της ταινίας THE BROKEN PITCHER στο Πάρκο Παύλου Λιασίδη στη Λάρνακα
Σήμερα η προβολή της ταινίας THE BROKEN PITCHER στο Πάρκο Παύλου Λιασίδη στη Λάρνακα

Σήμερα η προβολή της ταινίας THE BROKEN PITCHER στο Πάρκο Παύλου Λιασίδη στη Λάρνακα

Θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 20:00 η ταινία THE BROKEN PITCHER στο Πάρκο Παύλου Λιασίδη στη Λάρνακα (έναντι πρώην ΣΠΕ Μακράσυκας).

Το πρότζεκτ διοργανώνουν οι Natascha Sadr Haghighian, Μαρίνα Χριστοδουλίδου και Peter Eramian, σε συμπαραγωγή του Θκιο Ππαλιές και του GfZK στη Λειψία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η σημερινή παρουσίαση αποτελεί μέρος της σειράς προβολών που διεξάχθηκαν σε δημόσιους χώρους σε πόλεις της Κύπρου.

Στην κεντρική σκηνή του The Broken Pitcher προβάλλεται μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το 2019 σ’ ένα τραπεζικό υποκατάστημα στη Λευκωσία, και κατά την οποία συζητείται η κατάσχεση της οικίας μιας οικογένειας στη Λάρνακα. Η κρίσιμη διαπραγμάτευση μεταξύ των τραπεζικών υπαλλήλων και της επηρεαζόμενης οικογένειας αναπαρίσταται σ’ ένα σύντομο βίντεο, βασισμένο σε πρωτόκολλα μνήμης των εμπλεκομένων. Η συγκεκριμένη κατάσχεση αποτελεί μία από τις πολλές στο νησί και είναι αντίκτυπο της συμφωνίας διάσωσης μεταξύ της Κύπρου και της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Η μεθοδολογία και η διαδικασία δημιουργίας της ταινίας εμπνέεται από την ταινία του Abbas Kiarostami First Case – Second Case (1979, Ιράν), μέσω της οποίας η εισήγηση μιας ερώτησης συνδέει τις δύο φάσεις του σεναρίου με σκοπό το άνοιγμα διαλόγου γύρω από το προτεινόμενο θέμα. Στο The Broken Pitcher η καθοριστική συνάντηση στην τράπεζα προβάλλεται σε άτομα τα οποία στη συνέχεια καλούνται να ανταποκριθούν στο ερώτημα: «Κατά την άποψή σας τι θα πρέπει να κάνουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι;». Οι απαντήσεις που παρουσιάζονται συνοψίζουν οπτικές ατόμων από ομάδες διαφορετικών υποβάθρων στην Κύπρο και αλλού, συμπεριλαμβανομένων ακτιβιστών για το δικαίωμα στη στέγαση, ατόμων με αντίστοιχες εμπειρίες, πολιτικών προσώπων, δικηγόρων, οικονομολόγων και καλλιτεχνών που συγκειμενοθετούν την έννοια του χρέους σε σχέση με τις μικρής και ευρείας κλίμακας συνέπειες της αποικιακής ιστορίας.

Καλλιτέχνες: Ραΐσσα Αγγελή, Peter Eramian, Στέλιος Καλλινίκου, Ορέστης Λαζούρας, Faysal Mroueh, Νάγια Σάββα, Μαρία Τουμάζου, Emiddio Vasquez

Ηθοποιοί: Σοφία Καλλή, Μυρτώ Κουγιάλη, Κώστας Σιλβέστρος, Άννα Γιαγκιώζη, Πολυξένη Σάββα, Μάριος Κωνσταντίνου, Φοίβος Παπακώστας.

Ανταποκριθέντες: Χρίστος Πουτζιουρής, Ruth Keshishian, Ανδρέας Βύρας, Mertkan Hamit, Lucile Desamory, Nicholas Bußmann, Δρ Μαργαρίτα Τσώμου, Mourad Ayyach, Alice Creischer, Μάγια Αθάνατου, Ανδρέας Κύρλαππος, Andrej Holm, Justin Lieberman, Nizar Ghanem, Heike Geißler, Dina Abou Zour, Μιχαλάκης Ιωάννου, Μιχάλης Σαρρής, PAH Barcelona: Delia Ccerare Paniora & Santi Mas de Xaxàs Faus, Sanabel Abdelrahman

Σκηνοθεσία: Natascha Sadr Haghighian, Μαρίνα Χριστοδουλίδου
Παραγωγή: Peter Eramian
Διευθυντής φωτογραφίας: Ορέστης Λάμπρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Καίτη Παπαδήμα
Σεναριογραφία: Natascha Sadr Haghighian, Καίτη Παπαδήμα, Μαρίνα Χριστοδουλίδου
Σκηνοθεσία ερμηνείας διαλόγου: Αθηνά Κάσιου
Σκηνοθεσία ερμηνείας κίνησης: Δημήτρης Χειμώνας
Μουσική: Παναγιώτης Μηνά, Pyrgatory Studios
Σχεδιασμός: Studio Nikos Stephou
Διευθυντής παραγωγής: Δημήτρης Ταλιώτης
Διαχείριση: Ιουλίτα Τουμαζή

Send this to a friend