Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και διάσωσης, θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 9.00 το πρωί στη Λάρνακα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΑΗΚ, στα πλαίσια της Εβδομάδας Πυρασφάλειας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Γραφείο της ΑΗΚ, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή δίπλα από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Σκοπός της άσκησης είναι «η εκπαίδευση των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και του προσωπικού της ΑΗΚ στις διαδικασίες πυρόσβεσης και στην εξοικείωση τους με το περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις και τα Συστήματα Πυρασφάλειας που διαθέτει το καινούργιο κτίριο.

Η άσκηση πυρόσβεσης θα παρέχει επίσης την ευκαιρία να εντοπιστούν προβλήματα που εμφανίζονται ενεργοποιώντας το «Σχέδιο Δράσης σε Περίπτωση Πυρκαγιάς» που διαθέτει η ΑΗΚ.

Ως αποτέλεσμα της άσκησης «θα εκκενωθεί το κτίριο από το προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες. Ακόμα θα διακοπεί για μία περίπου ώρα η παροχή ηλεκτρισμού στο κτίριο που θα επηρεάσει και την τηλεφωνική επικοινωνία με τα Περιφερειακά Γραφεία και τα ΚΕΠ Λάρνακας και Παραλιμνίου, καθώς και το Κέντρο Τεχνικών Υπηρεσιών Λάρνακας».

Προστίθεται ότι λόγω της άσκησης «θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών και αστυνομικών οχημάτων και ασθενοφόρου του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το κοινό».

 

Για περισσότερα από 15 χρόνια «σκουριάζει» στις ελληνικές καλένδες το αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου για κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου, ένα οδικό έργο που θεωρείται επιτακτική ανάγκη ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η παραλιακή κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας παρουσιάζει ραγδαία οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου πολλάκις έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου.

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές περιφερειακές συσκέψεις, ωστόσο μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα όχι μόνο δεν έχει ικανοποιηθεί για διάφορους λόγους, αλλά ούτε καν έχει προωθηθεί.

 

Και τέλος Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ανδρέα Βύρα και τον Γενικό Διευθυντή Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, επισκέφθηκαν την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης. Κατά την επίσκεψη του ΣΑΛ έγινε συνάντηση γνωριμίας με τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη και επίσκεψη στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων της ΕΥΔΑΠ.

Υπογράφηκε επίσης Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των δύο Οργανισμών στην Αθήνα. Εκ μέρους του ΣΑΛ υπέγραψε ο Πρόεδρος Ανδρέας Βύρας και εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Τόσιος και ο Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης.

Send this to a friend