Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Άσκηση πυρόσβεσης διεξάγεται την Πέμπτη στα γραφεία της ΑΗΚ στη Λάρνακα
Άσκηση πυρόσβεσης διεξάγεται την Πέμπτη στα γραφεία της ΑΗΚ στη Λάρνακα

Άσκηση πυρόσβεσης διεξάγεται την Πέμπτη στα γραφεία της ΑΗΚ στη Λάρνακα

Με στόχο την εκπαίδευση των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Προσωπικού τους Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, διεξάγεται την Πέμπτη άσκηση πυρόσβεσης στο Περιφερειακό Γραφείο Αμμοχώστου-Λάρνακας της Αρχής.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται ότι «γύρω στις 09.10 της Πέμπτης 19 Μαΐου, στα πλαίσια της Εβδομάδας Πυρασφάλειας και σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας του Οργανισμού, θα διεξαχθεί άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και διάσωσης στο Περιφερειακό Γραφείο ΑΗΚ Αμμοχώστου-Λάρνακας στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή 95, στη Λάρνακα δίπλα από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου».

Σκοπός της άσκησης είναι «η εκπαίδευση των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και του προσωπικού της ΑΗΚ στις διαδικασίες πυρόσβεσης και στην εξοικείωση τους με το περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις και τα Συστήματα Πυρασφάλειας που διαθέτει το καινούργιο κτίριο. Η άσκηση πυρόσβεσης θα παρέχει επίσης την ευκαιρία να εντοπιστούν προβλήματα που εμφανίζονται ενεργοποιώντας το «Σχέδιο Δράσης σε Περίπτωση Πυρκαγιάς» που διαθέτει το Περιφερειακό Γραφείο της Α.Η.Κ. Αμμοχώστου-Λάρνακας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στην ετήσια άσκηση πυρόσβεσης μαζί με το προσωπικό της ΑΗΚ θα συμμετέχουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, της Αστυνομίας και ασθενοφόρο των Πρώτων Βοηθειών Λάρνακας. Γι’αυτό το λόγο θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών και αστυνομικών οχημάτων καθώς και ασθενοφόρου του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό».

Ως αποτέλεσμα της άσκησης πυρόσβεσης «θα εκκενωθεί το κτίριο από το προσωπικό και πελάτες/επισκέπτες της ΑΗΚ. Ακόμα θα διακοπεί για μία περίπου ώρα η παροχή ηλεκτρισμού στο κτίριο που θα επηρεάσει και την τηλεφωνική επικοινωνία με τα Περιφερειακά Γραφεία και τα ΚΕΠ Λάρνακας και Παραλιμνίου, καθώς και το Κέντρο Τεχνικών Υπηρεσιών Λάρνακας».

Καταληκτικά η ανακοίνωση της ΑΗΚ σημειώνει πως «πρώτιστος σκοπός του Οργανισμού είναι η ασφάλεια του κοινού και του προσωπικού»

Send this to a friend