Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συγκλονισμό και ταυτόχρονα προβληματισμό, προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δυο ανήλικων παιδιών, από τον ίδιο τους τον πατέρα η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία «φόρεσε χειροπέδες» σε 45χρονο, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, και χθες3 τον οδήγησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο.

Η διαδικασία προφυλάκισης του για 8 ημέρες έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, γι’ αυτό και λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους. Τα αδικήματα φέρεται να έχουν διαπραχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταθέσουν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

 

Η εξεύρεση τρόπων προώθησης του κοινού διαχρονικού αιτήματος για διάνοιξη του παλιού δρόμου Αθηένου – Πυροίου προς Λευκωσία ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς με τον δήμαρχο Λουρουτζίνας Χασάν Μπαρμπαρός.

Οι δύο δήμαρχοι συνοδεύονταν από μέλη των δημοτικών τους συμβουλίων και κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη που θα έχει τόσο για την Αθηένου, όσο και για τη Λουρουτζίνα η διάνοιξη της υπό αναφορά διόδου.

Μάλιστα, υπενθύμισε τη δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη, πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θ’ αποδεχθεί τη διάνοιξη άλλου οδοφράγματος μελλοντικά εάν στα νέα οδοφράγματα δεν συμπεριλαμβάνεται η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου.

Από την πλευρά του, ο Χασάν Μπαρμπαρός ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διάνοιξη της διόδου, προκειμένου η περιοχή να δει καλύτερες μέρες στο μέλλον.

Επίσης δήλωσε ότι το δημοτικό του συμβούλιο είχε συναντήσεις με την ηγεσία του τουρκικού στρατού και τον Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κατά τις οποίες έθεσε επιτακτικά το αίτημα αυτό.

Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν, αφού ενημερώσουν σχετικά τα δημοτικά τους συμβούλια, να προχωρήσουν σε μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών, όπως ν’ αποταθούν στις πρεσβείες μεγάλων χωρών, στην εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, σ’ Ευρωβουλευτές καθώς και σε αξιωματούχους της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για προώθηση του αιτήματός τους.

 

Και να κλείσουμε με δυο εκδηλώσεις για σήμερα όπου από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τις 9.00 το βράδυ με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, διοργανώνεται η εκδήλωση «Η Δύναμη των Μουσείων – Μια νύκτα στο Μουσείο.

 

Και τέλος στην Αθηένου επίσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο ακριτικός Δήμος και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο διοργανώνουν παιδική έκθεση με θέμα «Μουσειακά Εκθέματα μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η έκθεση θα ανοίξει σήμερα στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Send this to a friend