Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δυο παιδιά στη Λάρνακα ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη από τον ίδιο τους τον πατέρα
Δυο παιδιά στη Λάρνακα ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη από τον ίδιο τους τον πατέρα

Δυο παιδιά στη Λάρνακα ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη από τον ίδιο τους τον πατέρα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συγκλονισμό και ταυτόχρονα προβληματισμό, προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού, από τον πατέρα της, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία «φόρεσε χειροπέδες» σε 45χρονο, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, και τον οδήγησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για σκοπούς έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησής του.

Η διαδικασία προφυλάκισης του υπόπτου για 8 ημέρες έγινε κεκλεισμένων των θυρών, για προστασία της ταυτότητας της ανήλικης παραπονούμενης.

Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, γι’ αυτό και λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους.

Τα αδικήματα φέρεται να έχουν διαπραχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, ενώ η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, σύμφωνα πάντα με την υπό διερεύνηση καταγγελία, έγινε περισσότερο από μία φορά.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι πλέον υπάρχουν ρητές οδηγίες προς τους εξεταστές παρόμοιων υποθέσεων να μην δίνονται στη δημοσιότητα πληροφορίες που ενδεχομένως να «φωτογραφίζουν» θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι είναι αρκετές, δυστυχώς, οι υποθέσεις παρόμοιας φύσης που την δεδομένη στιγμή είτε βρίσκονται ενώπιον δικαστηρίων για εκδίκαση, είτε τυγχάνουν διερεύνησης από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας.

Η ανήλικη στην παρούσα υπόθεση έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση στους ανακριτές σε ειδικά διαρρυθμισμένο δωμάτιο στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπως συμβαίνει σ’ όλες τις περιπτώσεις παρόμοιων υποθέσεων.

Η αρχική καταγγελία έγινε από συγγενικό πρόσωπο του κοριτσιού.

Λίγες ώρες μετά, αποκαλύπτει και δεύτερο παιδί τα όσα βάναυσα ζούσαν. Ο 45χρονος εδώ και αρκετό καιρό φέρεται να τα εξανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις, για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες και παρανοϊκές διαθέσεις του.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, με τους ανακριτές να χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταθέσουν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Τα δύο παιδιά παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

Αυξητική τάση  

Ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε, ακόμα, ότι λόγω της ευαισθησίας των συγκεκριμένων υποθέσεων, αποφεύγεται η οποιαδήποτε διαρροή στον τύπο λεπτομερειών που αφορούν τα γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν πριν από την καταγγελία. Και τούτο, όπως εξήγησε, διότι στις πλείστες των περιπτώσεων τα θύματα είναι ανήλικοι και θεωρούνται «ευάλωτα πρόσωπα».

«Είναι γεγονός ότι η αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις καταγγελίες τέτοιων υποθέσεων προβληματίζει την Αστυνομία. Το γεγονός, όμως, ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες από πλευράς ανηλίκων, αυτό δεν σημαίνει ότι στο παρελθόν δεν συνέβαιναν παρόμοιες υποθέσεις. Απλά δεν γινόντουσαν οι σχετικές καταγγελίες.

Προφανώς, όμως, το τελευταίο διάστημα ο λεπτός χειρισμός που τυγχάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις από πλευράς των αρμόδιων κλιμακίων της Αστυνομίας, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και κυρίως των εμπλεκομένων, είτε είναι γονείς, είτε είναι θύματα, γι’ αυτό κι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες», επισήμανε ο κ. Ανδρέου.

 

 

 

 

Send this to a friend