Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Μοιρασιά» στο ΓΣΠ και πάει για «τελικό» Ευρώπης με Άρη η Ανόρθωση!
«Μοιρασιά» στο ΓΣΠ και πάει για «τελικό» Ευρώπης με Άρη η Ανόρθωση!

«Μοιρασιά» στο ΓΣΠ και πάει για «τελικό» Ευρώπης με Άρη η Ανόρθωση!

Ισόπαλο 1-1 εξήλθε το ματς στο ΓΣΠ απέναντι σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση.

Καλύτερο το ΑΠΟΕΛ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την Ανόρθωση να έχει κάποια καλά διαστήματα, χωρίς όμως να έχει την παρουσία που έπρεπε σε τέτοιου είδους παιχνίδι.

Η Ανόρθωση προηγήθηκε στο 19’ με τον Χριστοφή, για να ισοφαρίσει στο 22΄ ο Ντονγκαλά σε 1-1.

Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους που μπορούσαν να σκοράρουν, όμως δεν τα κατάφεραν και πήραν από ένα βαθμό.

Στους 52’ βαθμούς το ΑΠΟΕΛ, στους 49 η Ανόρθωση, με το σκηνικό της 2ης θέσης αλλά και της εξόδου στην Ευρώπη για την Ανόρθωση να ξεκαθαρίζει στην τελευταία αγωνιστική, καθώς με νίκη η ισοπαλία απέναντι στον Άρη θα είναι σίγουρα στην Ευρώπη.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος το ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα και έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις για να απειλήσει. Στο 10’ η ομάδα του Αυγουστή βρήκε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Σατσιά να κάνει το σουτ και τον Αραγιούρι να διώχνει πάνω στην γραμμμή.

Το ΑΠΟΕΛ στα πρώτα 15 λεπτά είχε την υπεροχή μέσα στο γήπεδο, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα στο 19’ ο Αμπαρτζουμιάν έκανε την σέντρα από πλάγια, έδιωξε ασταθώς ο Σκουφέτ και ο Χριστοφή από κοντά έκανε το 1-0 για την Ανόρθωση.

Δείτε το γκολ στο πιο κάτω βίντεο:

Όμως το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αντιδράσει και να απαντήσει γρήγορα στο γκολ της Ανόρθωσης, καθώς στο 22’ μετά από γύρισμα του Πέδρο ο Ντονγκαλά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στην συνέχεια του αγώνα του πρώτου μέρους το ματς ήταν ισορροπημένο με τον ΑΠΟΕΛ να είναι πιο επιθετικός και την Ανόρθωση πιο συντηρητική.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ και πάλι μπήκε δυνατά, κλείνοντας την Ανόρθωση στα καρέ της και δοκιμάζοντας σουτ με τον Λόρια όμως αν είναι έτοιμος.

Η ομάδα του Αυγουστή έχασε τεράστια ευκαιρία στο 62’, ο Σατσιάς έκανε το σουτ ο Ντε Βινσέντι έκανε την προβολή με την μπάλα να σταματά στο κάθετο αριστερό δοκάρι του Λόρια.

Όμως η Ανόρθωση και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα λίγο έλειψε να «πληγώσει» ξανά τον ΑΠΟΕΛ, στο 68’ σουτ του Λάζαρου εντός περιοχής με τον Σκουφέτ να βγάζει τεράστια απόκρουση και να κρατά το 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα, στο 69’ η Ανόρθωση έμεινε με δέκα παίκτες μετά από δεύτερη κίτρινη-κόκκινη του Κορρέα.

Στο 73’ η Ανόρθωση έχασε άλλη μεγάλη ευκαιρία ο Κορέια βρέθηκε τετ-τα-τετ από πλάγια με τον Σκουφέτ έκανε το πλασέ όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δεξί δοκάρι και μετά μάζεψε ο κίπερ του ΑΠΟΕΛ.

Από εκεί και πέρα ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις με την μεγαλύτερη να είναι αυτή του Πέδρο στο 79, ο οποίος έκανε παράλληλη μπαλιά σε κενή εστία με τον Κβιλιτάια να μην μπορεί να φτάσει την μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά είχαν και οι δύο ομάδες από μια καλή ευκαιρία με σουτ του Εφραίμ το ΑΠΟΕΛ, απέκρουσε ο Λόρια αλλά και η Ανόρθωση με τον Πόποβιτς είπε «όχι» ο Σκουφέτ.

Στις καθυστερήσεις η Ανόρθωση έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Αμπαρτζουμιάν σε τετ-τα-τετ να μην μπορεί να νικήσει τον Σκουφέτ. Ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Οκριασβίλι στις καθυστερήσεις ο οποίος μόνος με το Λόρια έστειλε την μπάλα έξω.

Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Σκουφέτ, Πέδρο (89′ Καρώ), Βινίσιους, Έσελινκ, Ζαμπάλα, Σόουζα, Σατσιάς (76′ Θεοδώρου), Σαρφό, Ντε Βινσέντι (68′ Κβιλιτάια), Ντονγκαλά (76′ Εφραίμ), Οκριασβίλι.

-Στον πάγκο οι Μιχαήλ, Καρώ, Νταουσβίλι, Εφραίμ, Κβιλιτάια, Θεοδώρου, Τσεμπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Ντανίλο, Κούτσακος.

Ανόρθωση (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Αρτυματάς, Βερχόβετς (57′ Χουσμπάουερ), Κορέια, Λάζαρος (76′ Νοβότνι), Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Κορρέα, Ιωάννου (68′ Πόποβιτς), Ουάρντα, Χριστοφή (76′ Ντέλετιτς).

-Στον πάγκο οι Τζουρ, Παπαδόπουλος, Πόποβιτς, Καλτσάς, Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Ντέλετιτς, Νοβότνι, Χρυσοστόμου.

Κίτρινες: Πέδρο / Χουσμπάουερ, Νοβότνι

Κόκκινες: Κορρέα (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Sacchi Juan Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Piccinini Marco
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Send this to a friend