Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κενά και παραλείψεις στο μικροσκόπιο των ανακριτών για τον θάνατο της Νάταλι
Κενά και παραλείψεις στο μικροσκόπιο των ανακριτών για τον θάνατο της Νάταλι

Κενά και παραλείψεις στο μικροσκόπιο των ανακριτών για τον θάνατο της Νάταλι

Πολλά φαίνεται να πήγαν λάθος χθες το πρωί στο στρατόπεδο του Κόρνου με αποτέλεσμα η 27χρονη Δεκανέας ΣΥΟΠ Νάταλι Νεοφύτου να καταπλακωθεί κάτω από τις ρόδες ενός στρατιωτικού τζιπ, και  να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αμείλικτα ερωτήματα, δεκάδες.

Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα για τις κινήσεις εντός τους στρατοπέδου;

Πόσα άτομα προβλεπόταν να βρίσκονταν εντός του οχήματος την δεδομένη στιγμή;

Για πιο λόγω η άτυχη Νάταλι επέβαινε στο πίσω μέρος του καθίσματος του οχήματος το οποίο
οδηγείτο από εκπαιδευόμενο οδηγό με συνοδηγό τον εκπαιδευτή και
δεν είχε προστατευτικό κάλυμμα;

Ηταν κατάλληλο το όχημα για χρήση;

Τηρείτο το όριο ταχύτητας, το οποίο στα στρατόπεδα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χιλιόμετρα;

“Είναι πρωτοφανές συμβάν εντός στρατοπέδου για αυτό θέλουμε να το διερευνήσουμε εις βάθος για να δούμε τι συνέβη. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο”, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ, Χρίστος Πιερή.

Αυτοψία στην σκηνή 

Απαντήσεις στο τι οδήγησε στην τραγωδία καλείται να δώσει η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε στην Αστυνομία Λάρνακας, η οποία ξεκίνησε την λήψη καταθέσεων εντός και εκτός στρατοπέδου.

“Η Αστυνομία ήδη από χθες εχει αναλάβει να προχωρήσει με ανακριτές και εμπειρογνώμονες της Τροχαίας για να βοηθήσουν στην έρευνα”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν το πρωί ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, που ανέλαβε ως ερευνώντας λειτουργός.

“Δεν γίνεται όταν γίνονται όλα σωστά να έχουμε τέτοια ατυχήματα. Κάτι πρέπει να έγινε λάθος, αυτό το λάθος πρέπει να το βρούμε. Δεν θα κρυφτούμε τώρα”, ανέφερε ο κ. Πιερής.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε χωματόδρομο εντός στρατοπέδου, στις 11.30 το πρωί, μετα το πέρας εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης και αφού δόθηκαν οδηγίες να μεταφερθεί το τζιπ για ανεφοδιασμό καυσίμων.

“Έμεινε για πολύ λίγο χρόνο κάτω από το αυτοκίνητο, οι συνάδελφοι βοήθησαν να μετακινηθεί το αυτοκίνητο και άμεσα μετέβη το ασθενοφόρο του στρατοπέδου και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας”, ανέφερε ο κ. Πιερής.

Ώρες αγωνίας στο νοσοκομείο 

Ακολουθούν ώρες αγωνία στο νοσοκομείο όπου σπεύδει η οικογένεια, οι Υπουργοί Άμυνας και Υγείας και ο Αρχηγός της ΕΦ.

Η Ναταλι εισάγεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ και τις αχτίδες ελπίδας, διαδέχονται στιγμές απελπισίας.

“Μπήκε στις πρώτες βοήθειες, της έκαναν μηχανική υποστήριξη, αντέδρασε και μετά τη μετέφεραν στην Εντατική όπου έπαθε ανακοπή.

Μετά έγινε μια δεύτερη ανακοπή”

Σε ετοιμότητα τέθηκε και το αεροσκάφος- ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να μεταφέρει την 27χρονη στο εξωτερικό σε περίπτωση που αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Στους διαδρόμους του νοσοκομειακού εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

“Περιμέναμε όλοι μαζί ένα ευχάριστο νέο δυστυχώς δεν ήρθε”

Ήθελε να υπηρετήσει 

Η 27χρονη Νάταλι Νεοφύτου αποφάσισε να υπηρετήσει στην ΕΦ και κατατάχθηκε με την 11η σειρά κατάταξης, την 1η Δεκεμβρίου 2021.
Ακολούθησε δίμηνη εκπαίδευση στο ΚΕΝ Λεμεσού και ορκίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ στο στρατόπεδο του Κόρνου βρισκόταν τους τελευταίους 3 μήνες. Ως ΣΥΟΠ υπηρετεί και ο αδελφός της.

Με απόφαση του Υπουργικού η κηδεία της Νάταλι θα τελεστεί δημοσία δαπάνη στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου στην γενέτειρα της τα Κόνια, από τον Ναό Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα.

Μαύρος μήνας ο Μάιος 

Μαύρος μήνας για την Εθνική Φρουρά, ο Μάιος.
Το δυστύχημα σημειώνεται σχεδόν ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο του 33χρονου Λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου στις 25 Μαΐου 2021, ο οποίος έπεσε στο κενό κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής καταρρίχησης στην Τροοδίτισσα.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend