Μηνύουν τον γιο τους επειδή δεν τους έκανε εγγόνι – «Μας σκότωσε το όνειρο»
Ο διακαής τους πόθος να δουν εγγόνι μάλλον τους… «θόλωσε». Ινδοί μηνύουν τον γιο τους επειδή δεν έκανε παιδί και άρα οι ίδιοι δεν θα δουν ποτέ εγγόνι.
«Μας σκότωσε το όνειρο». Θα πεθάνουμε χωρίς να δούμε εγγόνι…» είπαν οι γονείς του νεαρού Ινδού. Οι γονείς του μάλιστα το τρέχουν στα δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ. Το ζευγάρι των συνταξιούχων Ινδών ισχυρίζεται ότι η αποτυχία του να αποκτήσει ένα εγγόνι τους έχει προκαλέσει «ψυχική αγωνία».
Ο Sajneev Prasad, 61 ετών, και η σύζυγός του Sadhana, 57, υπέβαλαν μήνυση κατά του γιου Shrey Sagar και της συζύγου του Shubhangi, οι οποίοι παντρεύτηκαν το 2016 και δεν έχουν παιδιά. Ο γάμος ήταν μεγαλοπρεπής και μάλιστα τους έστειλαν στην Ταϊλάνδη για το μήνα του μέλιτος για να αποκτήσουν κληρονόμο, είπε ο Sajneev.
Η Shrey και η Shubhangi πρέπει να κάνουν παιδί μέσα σε ένα χρόνο ή να πληρώσουν, ισχυρίζονται οι γονείς. Ο νεαρός Ινδός εκπαιδεύτηκε ως πιλότος στις ΗΠΑ με σημαντικά έξοδα των γονιών του. Επέστρεψε στην Ινδία το 2007 καθώς η ύφεση προκάλεσε επιβράδυνση του κλάδου. Ο Shrey εργάστηκε έκτοτε ως πιλότος στην Ινδία – και ζει χωριστά από την Shubhangi, η οποία επίσης εργάζεται.
Η μητέρα και ο πατέρας έκαναν δώρο στο ζευγάρι ένα Audi αξίας 63.000 λιρών και πλήρωσαν την πολυτελή γαμήλια δεξίωση τους σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Ισχυρίζονται ότι έχουν ξοδέψει 25 εκατομμύρια ρουπίες (280.000€) για τον γιο τους από τότε που γεννήθηκε. Τώρα θέλουν το ίδιο ακριβώς ποσό πίσω – και άλλα 25 εκατομμύρια αποζημίωση.
«Σκοτώσαμε τα όνειρά μας για να τον μεγαλώσουμε», είπε ο Sajneev στον National World. «Είναι όνειρο κάθε γονιού να γίνει παππούς και γιαγιά. Περιμέναμε χρόνια να γίνουμε παππούδες.
«Προσπαθούσαμε να πείσουμε τον γιο μας και τη σύζυγό του, αλλά δεν έδωσαν σημασία στις απαιτήσεις μας. Είμαστε ραγισμένοι που θα πεθάνουμε χωρίς να δούμε [ένα] εγγόνι. Ο γιος μου είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια, αλλά ακόμα δεν σχεδιάζουν ένα μωρό. Τουλάχιστον αν έχουμε ένα εγγόνι να περάσουμε χρόνο, ο πόνος μας θα γίνει υποφερτός» είπε ο πατέρας του.
«Έπρεπε να πάρουμε και ένα δάνειο για να φτιάξουμε το σπίτι μας και τώρα περνάμε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Και ψυχικά είμαστε αρκετά διαταραγμένοι γιατί μένουμε μόνοι ». Η κατηγορία που υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο Haridwar αναφέρθηκε ως «ψυχική αγωνία και παρενόχληση». Τεχνικά χαρακτηρίζεται υπόθεση «οικογενειακής βίας». Ο δικηγόρος Arvind Kumar Srivastava είπε ότι η αναφορά θα συζητηθεί από το δικαστήριο στη βόρεια Ινδία στις 17 Μαΐου, ανέφερε το AFP.
Η Ινδία έχει ένα ισχυρό κοινό οικογενειακό σύστημα με πολλές γενιές, όπως παππούδες, γιαγιάδες, ανιψιοί, θείες και θείοι που συχνά ζουν στο ίδιο νοικοκυριό. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η τάση έχει μετατοπιστεί, με τα νεαρά ζευγάρια να προτιμούν να απομακρυνθούν από τους γονείς ή τα αδέρφια τους και οι σύζυγοι -όπως στην προκειμένη περίπτωση- να επιλέγουν να εργαστούν παρά να επικεντρωθούν στο να κάνουν παιδιά και να μένουν στο σπίτι.
Πηγή: reader.gr