Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σ’ ένα μήνα φθάνουν τα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στην ελ. Αμ/στο
Σ’ ένα μήνα φθάνουν τα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στην ελ. Αμ/στο

Σ’ ένα μήνα φθάνουν τα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στην ελ. Αμ/στο

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέσα Ιουνίου αναμένεται να φθάσουν τα νέα μηχανήματα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Αυτή την διαβεβαίωση έδωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το νοσηλευτήριο της επαρχίας κι ενημερώθηκε από την διεύθυνση για τα τμήματα και τις κλινικές που επαναλειτούργησαν έπειτα από περίπου δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

Ο κ.Χατζηπαντέλα εξέφρασε την βεβαιότητα πως στην επόμενή του επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, τα καινούργια μηχανήματα θα είναι στη διάθεση των νεφροπαθών για σκοπούς θεραπείας.

Αναφορικά με την πρόσφατη επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος, ο Υπουργός Υγείας σχολίασε πως πρόκειται για ένα τμήμα, το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη η επαρχία Αμμοχώστου, γι’ αυτό κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Είναι ενδεικτικό ότι στις πρώτες δύο μέρες της επαναλειτουργίας του, στο υπό αναφορά Τμήμα νοσηλεύονται επτά παιδάκια. Εάν δεν επαναλειτουργούσε το Παιδιατρικό, οι γονείς των παιδιών αυτών θα ήταν υποχρεωμένοι να τα μεταφέρουν σε νοσηλευτήριο άλλης επαρχίας. « Ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα και του ΟΚΥΠΥ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΚΥΠΥ για αυτή τη βοήθεια και ειδικά τη διευθύντρια του νοσοκομείου την κ.Αμαλία Χατζηγιάννη. Θέλω να στείλω το μήνυμα και προς τους υπόλοιπους διευθυντές των νοσοκομείων, πως για όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα απαιτείται αθόρυβη και μεθοδική δουλειά προκειμένου να υλοποιηθούν», συμπλήρωσε ο κ.Χατζηπαντέλα.

Περαιτέρω, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα νοσηλευτήρια της Κύπρου επιστρέφουν στην κανονικότητα. Παρατήρησε, όμως, ότι υπάρχει ακόμα μπόλικη δουλειά που πρέπει να γίνει, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς, τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου του είναι η ενίσχυση των νοσοκομείων σ’ όλες τις πόλεις.

Από την πλευρά της, η επιστημονική διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη δήλωσε ότι η Παιδιατρική Κλινική και τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν πλέον κανονικά, καλώντας το κοινό να προσέρχεται στο νοσοκομείο χωρίς κανένα δισταγμό, διαβεβαιώνοντας ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους ασθενείς.

 

Send this to a friend