Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πολλά τα ερωτηματικά πίσω από τον εντοπισμό μικρού οπλοστασίου στην παραλία της Πύλας
Πολλά τα ερωτηματικά πίσω από τον εντοπισμό μικρού οπλοστασίου στην παραλία της Πύλας

Πολλά τα ερωτηματικά πίσω από τον εντοπισμό μικρού οπλοστασίου στην παραλία της Πύλας

ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΟΥ

Μικρό οπλοστάσιο εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή του ΚΟΤ, κοντά στην παραλία της Πύλας. Έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν σε υπαίθριο χώρο, όπου βρήκαν επιμελώς κρυμμένα ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, μία έμφορτη γεμιστήρα για φυσίγγια διαμετρήματος 7,62χιλ, ένα πιστόλι με σιγαστήρα, μία συσκευασία που περιείχε 43 πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 9χιλ, μία άλλη συσκευασία που περιείχε 20 πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 7,62χιλ, δύο ηλεκτρικούς πυροκροτητές καθώς και δύο είδη εκρηκτικής ύλης, βάρους μισής λίβρας η κάθε μία.

Ο οπλισμός και τα πυρομαχικά, τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή και χρησιμοποιήσιμη κατάσταση, παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για βαλλιστικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, θα γίνουν κι εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί εάν φέρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι πίσω από την ανεύρεση του οπλισμού και των πυρομαχικών δεν αποκλείεται να κρύβεται προσπάθεια κάποιων για ν’ απαλλαγούν απ’ αυτά, την ίδια ώρα που δεν μπορεί να αποκλειστεί και το σενάριο οι παράνομοι να σχεδίαζαν εγκληματικές ενέργειες με τον οπλισμό που κατασχέθηκε.

«Ασφαλή συμπεράσματα για το τι κρύβεται πίσω απ’ αυτή την υπόθεση ενδεχομένως να εξαχθούν αφού προηγουμένως εξακριβωθεί το ιστορικό του οπλισμού», ανέφερε η ίδια πηγή.

 

 

Send this to a friend