Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η ανερχόμενη ναυτιλία
Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η ανερχόμενη ναυτιλία

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η ανερχόμενη ναυτιλία

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οι προκλήσεις που εμφανίζονται για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων-αναπτύξεων, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και γενικά στην Κύπρο, θα βρεθούν στο επίκεντρο του μεγάλου επιχειρηματικού φόρουμ, με την ονομασία «Famagusta Business Forum», που διοργανώνει την Πέμπτη (12/5) το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

Στο επιχειρηματικό φόρουμ θα μιλήσουν κρατικοί αξιωματούχοι κι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και την Κύπρο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ης επετείου της αδελφοποίησης των δύο επιμελητηρίων, θα γίνει παρουσίαση των προοπτικών ανάπτυξης της Κύπρου στους τομείς των επενδύσεων και της ναυτιλίας, με έμφαση στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Επ’ ευκαιρία του «Famagusta Business Forum», το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η Κύπρος ολοένα και κερδίζει έδαφος ως περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο, με τον αριθμό των επιχειρηματικών κολοσσών που επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα μας να αυξάνεται.

«Η δυναμική ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, η γεωστρατηγική θέση του νησιού μας και η εύκολη πρόσβαση που προσφέρει τόσο στην αγορά της Ε.Ε., όσο και στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, όπως επίσης και το ανθρώπινο ταλέντο που διαθέτει, καθιστούν την Κύπρο έναν ελκυστικό προορισμό», σημειώνει το ΕΒΕ Αμμοχώστου.

Το σημαντικό αυτό επιχειρηματικό φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Event Center της μαρίνας Αγίας Νάπας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, καθότι στην θεματική ενότητα «Επενδύσεις και Ανάπτυξη», οι ομιλητές θα μιλήσουν για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ανατολική Μεσόγειο στην εποχή των κρίσεων. Καταξιωμένα ονόματα θα ανέβουν στη σκηνή για να δώσουν την δική τους θέση κι εκτίμηση γύρω από το υπό αναφορά θέμα.

Στο πάνελ θα συμμετάσχει η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Θεοδόσης Τσιόλας.

Το φόρουμ θα ολοκληρωθεί με μία συζήτηση που θ’ αφορά την ναυτιλία και θα φέρει τον τίτλο «Η Μεσόγειος ως κόμβος γαλάζιας ανάπτυξης και ο ρόλος Ελλάδας και Κύπρου».

Ηχηρές προσωπικότητες θα μιλήσουν για έναν βασικό τομέα της κυπριακής οικονομίας και ιδιαίτερα ανερχόμενο, όπως είναι η ναυτιλία.

Θα συμμετέχουν οι υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της Ελλάδας Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς Ιωάννης Μελάς και ο Μαρκ Κληρίδης, μέλος του δ.σ. της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

 

Send this to a friend