Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επαναλειτουργεί το Παιδιατρικό Τμήμα του ΓΝ Αμμοχώστου
Επαναλειτουργεί το Παιδιατρικό Τμήμα του ΓΝ Αμμοχώστου

Επαναλειτουργεί το Παιδιατρικό Τμήμα του ΓΝ Αμμοχώστου

Επαναλειτουργεί από σήμερα, Τετάρτη το Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο ήταν κλειστό για δύο και πλέον χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου «όλα τα άλλα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου επαναλειτούργησαν και επανήλθαν στην ομαλότητα εδώ και αρκετό καιρό».

Το μόνο Τμήμα του Νοσοκομείου, συνέχισε «που παρέμεινε κλειστό ήταν το Παιδιατρικό και αυτό λόγω έλλειψης προσωπικού. Ωστόσο μετά από αρκετές προσπάθειες από σήμερα Τετάρτη 11 Μαϊου, επαναλειτουργεί και το συγκεκριμένο Τμήμα, γεγονός που προκαλεί ευφορία και ικανοποίηση όχι μόνο στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Παιδιατρικού Τμήματος και άλλων Κλινικών του Νοσοκομείου, είχε μεταφερθεί στους θαλάμους που λειτούργησαν για κορωνοϊό αφού, με την έναρξη της πανδημίας, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είχε οριστεί, ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με COVID-19».

Με την επέκταση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ανέφερε «οι θάλαμοι οι οποίοι φιλοξενούσαν ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στις  δύο νέες πτέρυγες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθούν οι Κλινικές και τα άλλα Τμήματα του δημόσιου Νοσηλευτηρίου τα οποία σιγά-σιγά άρχισαν να επαναλειτουργούν».

Είναι γνωστό, συνέχισε ότι «τα Εξωτερικά Ιατρεία του Παιδιατρικού Τμήματος λειτουργούσαν κανονικά ενώ τα παιδιά εξυπηρετούνταν και από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Ακολούθησε η πλήρης ανακαίνιση του Παιδιατρικού Τμήματος και με την μείωση των ασθενών με κορωνοϊό, γίνεται επιτέλους κατορθωτή η επαναλειτουργία του, με την απαραίτητη στελέχωση τόσο σε παιδιάτρους όσο και σε νοσηλευτές».

Σε σχετική ερώτηση η Αμαλία Χατζηγιάννη απάντησε πως «εκτός από το βάψιμο που έγινε στο Παιδιατρικό Τμήμα, έχει παραληφθεί καινούργια επίπλωση, δηλαδή κρεβάτια, κομοδίνα και καρέκλες, ενώ έχει παραγγελθεί και νέος ιατρικός εξοπλισμός. Αναμένεται σύντομα και επιπρόσθετος ιατρικός εξοπλισμός, αλλά μέχρι τότε το Παιδιατρικό Τμήμα είναι πλήρως εφοδιασμένο και ενισχυμένο με παιδιάτρους και νοσηλευτές και ξεκινά να  υποδέχεται μικρούς ασθενείς, από βρέφη μέχρι και την ηλικία των 16 ετών».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τον περασμένο Δεκέμβριο άρχισαν να λειτουργούν κανονικά τα υπόλοιπα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, δηλαδή Γυναικολογικό, Ορθοπεδικό, Χειρουργικό, Καρδιολογικό, Νεφρολογικό, Παθολογικό, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης, το ΤΑΕΠ και ο Θάλαμος Υπερβατικής Οξυγονοθεραπείας».

Η κα. Χατζηγιάννη σημείωσε επίσης πως «οι θάλαμοι που φιλοξενούν τους ασθενείς με κορωνοϊό, μεταφέρθηκαν στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, όταν ολοκληρώθηκε η επέκταση του. Αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι θάλαμοι έχουν ανεξάρτητη είσοδο και έξοδο από τα υπόλοιπα Τμήματα του Νοσηλευτηρίου και δεν επηρεάζεται η λειτουργία τους, ενώ το περιβάλλον του Νοσοκομείου είναι πλήρως ασφαλές για τους ασθενείς».

Σε ερώτηση κατά πόσον το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι ικανοποιημένο από την επαναλειτουργία του δημόσιου Νοσηλευτηρίου, η Αμαλία Χατζηγιάννη απάντησε θετικά και σημείωσε πως «αυτή ήταν η επιθυμία του Υπουργείου Υγείας, του προσωπικού του Νοσοκομείου και των κατοίκων της επαρχίας, τα τελευταία δύο χρόνια».

Είμαστε, συνέχισε «ικανοποιημένοι από την πλήρη λειτουργία όλων των Τμημάτων και Κλινικών του δημόσιου Νοσηλευτηρίου, αφού πλέον μπορεί να εξυπηρετηθεί απρόσκοπτα η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και οι ασθενείς της, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούνται μεταβαίνοντας σε άλλες πόλεις για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα που χρειάζονται» κατέληξε.

Send this to a friend