Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα πρώτα μεταπτυχιακά προγράμματα ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
Τα πρώτα μεταπτυχιακά προγράμματα ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα

Τα πρώτα μεταπτυχιακά προγράμματα ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ακαδημαϊκή παρουσία στη Λάρνακα αποκτά το ΤΕΠΑΚ. Η συνεργασία του Δήμου Λάρνακας με το ΤΕΠΑΚ παίρνει σάρκα και οστά και όπως ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το πανεπιστήμιο θα μεταφέρει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του στην πόλη του Ζήνωνα και συγκεκριμένα του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά.

Ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήδη προσφέρεται με μεγάλη επιτυχία στη Λεμεσό, θα προσφερθεί παράλληλα και στη Λάρνακα, διευκολύνοντας ενδιαφερόμενους φοιτητές και φοιτήτριες της πόλη κι επαρχίας Λάρνακας καθώς και των επαρχιών Λευκωσίας και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη), όπου θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση, ώστε να διασφαλιστεί ένα ποιοτικό περιβάλλον μάθησης. Περαιτέρω, ο κ.Ζαφείρης ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας θα γίνει προσπάθεια εξασφάλισης αριθμού υποτροφιών για το υπό αναφορά πρόγραμμα σπουδών, με τη συνδρομή τοπικών παραγόντων κι επιχειρήσεων που επιθυμούν να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.

Στόχος είναι ν’ ακολουθήσει η προσφορά και άλλων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα. «Ταυτόχρονα», συνέχισε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, «έχουμε συμφωνήσει στη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας για την προώθηση κοινών δράσεων που θα ξεκινήσουν άμεσα, όπως είναι τα προγράμματα δια βίου μάθησης, τα οποία θα περιλαμβάνουν σεμινάρια, διαλέξεις κι εργαστήρια σύντομης διάρκειας σε αντικείμενα αιχμής κι επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Επίσης, θα συζητήσουμε τις προοπτικές δημιουργίας νέων προγραμμάτων και ερευνητικών ή ακαδημαϊκών οντοτήτων του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα».

Νέα ακαδημαϊκή σχολή

———————————

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας με το ΤΕΠΑΚ, στην οποία θα συμμετέχουν ακαδημαϊκά και διοικητικά στελέχη του πανεπιστημίου και του δήμου, θ’ αποσκοπεί και στην πραγματοποίηση του μεγάλου οράματος που έχει η πόλη, δηλαδή να φιλοξενήσει μια νέα ακαδημαϊκή σχολή.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Λάρνακα αναμένει από το κράτος την υλοποίηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων προς την πόλη για χρηματοδότηση και δημιουργία κρατικής πανεπιστημιακής σχολής. «Έχουμε πλάνο, θα διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε και θα πάρουμε μία σχολή.

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχουν και λύσεις. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Η Λάρνακα είναι ενωμένη γι’ αυτό τον στόχο, διότι μία νέα πανεπιστημιακή σχολή δεν θα είναι προς όφελος μόνο της πόλης μας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Υπάρχει αρκετή διαθέσιμη κρατική γη και κτήρια στη Λάρνακα για τη φιλοξενία μιας τέτοιας ακαδημαϊκής σχολής», κατέληξε ο Ανδρέας Βύρας.

Send this to a friend