Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προτίθεται να προβεί σε καταγγελία η οικογένεια 43χρονης
Προτίθεται να προβεί σε καταγγελία η οικογένεια 43χρονης

Προτίθεται να προβεί σε καταγγελία η οικογένεια 43χρονης

Σε καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια σε σχέση με τον θάνατο της 43χρονης Μαρίας Ακσού, μητέρας έξι παιδιών, αναμένεται να προχωρήσει η οικογένειά της, μετά την τέλεση της κηδείας της.

Η γυναίκα κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα αναμονής του Τμήματος ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, άφησε την τελευταία της πνοή. Ο σύζυγος της 43χρονης, κατήγγειλε δημόσια ότι δεν έγινε άμεση εισαγωγή της γυναίκας αφού όπως υποστήριξε τους ζητήθηκε SafePass και να εγγραφεί.

Η οικογένεια, δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, ωστόσο ανέφερε ότι προτίθεται να το πράξει μετά την κηδεία της, που θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου.

«Της έδωσε ο πατέρας μου τις πρώτες βοήθειες»

Σημειώνεται πως ο γιος της οικογένειας, Ζαχαρίας Ακσού, ανέφερε πως η πίεση της μητέρας του ήταν πολύ υψηλή και πως ο πατέρας του με τον αδελφό του, τη μετέφεραν στο ΤΑΕΠ Λάρνακας, όπου στην είσοδο τους ζήτησαν SafePass και να κάνει εγγραφή, πριν της κάνουν εισαγωγή.

«Ο πατέρας μου παρακαλούσε να την βάλουν μέσα και του είπαν ότι πρέπει να τη γράψει πρώτα. Τους είπε να “βάλτε την και θα στείλω κάποιον να την γράψει”. Δεν δέχθηκαν και όταν πήγε να τη γράψει, την είδε να κρατά το στήθος της. Τους ξαναείπε να τη βάλουν μέσα και του έκανε παρατήρηση ένας γιατρός να μην φωνάζει. Μπήκε ξανά στη σειρά και η μάμα μου, πήγε να σηκωθεί και έπεσε κάτω. Εφώναζε ο κόσμος ότι έπεσε και ο πατέρας μου προσπαθούσε να της δώσει πρώτες βοήθειες και να της ανοίξει το στόμα. Ο πατέρας μου φώναζε “φέρτε ένα γιατρό να τη δει”. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε δέκα λεπτά», είπε ο κ. Ακσού.

Η νεκροτομή επί της σορού της 43χρονης, που διενεργήθηκε την Κυριακή δεν κατέδειξε τα αίτια θανάτου της. Από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Ο ΟΚΥπΥ πάντως δίνει διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη, διευκρινίζοντας ότι στα ΤΑΕΠ δεν ζητείται SafePass, για να τύχει κάποιος ιατρικής εξέτασης. Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, όσοι ασθενείς δηλώσουν ότι είναι θετικοί στην covid-19 ή έχουν συμπτώματα, εξετάζονται σε διαφορετικό χώρο, με τους υπόλοιπους να τυγχάνουν ιατρικής εξέτασης και αν κριθεί ότι χρήζουν εισαγωγής, να τους διενεργείται εξέταση ταχείας ανίχνευσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι θεράποντες ιατροί ανέφεραν πως την ώρα προσέλευσης της ασθενούς, δεν υπήρχε άλλος ασθενής στην αναμονή. «Έκανε εγγραφή στις 18:45 και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις της. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, εξετάσθηκε από Καρδιολόγο, έτυχε διασωλήνωσης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό, δυστυχώς η ασθενής δεν ανένηψε και κατέληξε».

Πηγή: Philenews

Send this to a friend