Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Βροχές και χιόνια στο μενού του καιρού – Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Βροχές και χιόνια στο μενού του καιρού – Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας

Βροχές και χιόνια στο μενού του καιρού – Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας

Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ αναμένονται βροχές και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας μέχρι την Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σχετικά χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται το πρωί μεμονωμένη βροχή, αλλά από το απόγευμα και μετά τοπικές βροχές καθώς και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, ενώ δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Την Τρίτη, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν σε κάποιες περιοχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, μεμονωμένες βροχές καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σε ορισμένες περιοχές αναμένονται μεμονωμένες βροχές καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ μέχρι την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή άνοδος για να κυμανθεί γύρω τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 73 εκατοστά.

 

Send this to a friend