Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Κυριάρχησε το πάθος και η θέληση, χωρίς νικητή το ντέρμπι! (βίντεο)
Κυριάρχησε το πάθος και η θέληση, χωρίς νικητή το ντέρμπι! (βίντεο)

Κυριάρχησε το πάθος και η θέληση, χωρίς νικητή το ντέρμπι! (βίντεο)

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι στο «Παπαδόπουλος» ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια, με την «Κυρία» να μην καταφέρνει να πάρει τη νίκη και να γιορτάσει όπως θα ήθελε ανήμερα των γενεθλίων της.

Στο πρώτο μέρος με καλό ρυθμό, η Ομόνοια κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 με γκολάρα του Λέζιακς στο 25’ με μακρινό σουτ, όμως η Ανόρθωση ισοφάρισε σε 1-1 στο 36’ με τον Βέρχοβετς, αποτέλεσμα που διαμόρφωσε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Ανόρθωση είχε και πάλι την κατοχή, όπως στο πρώτο μέρος, όμως η Ομόνοια είχε την κλασική ευκαιρία στο 65’ με το σουτ του Λοίζου να σταματά στο δοκάρι. Στην συνέχεια πίεσε και η Ανόρθωση, όπως και η Ομόνοια χωρίς όμως να καταφέρνουν να σκοράρουν έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Στους 27 βαθμούς η Ανόρθωση, στους 28 η Ομόνοια.

Το φιλμ του αγώνα: 

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την Ανόρθωση να χάνει ευκαιρία στο  5’  με τον Χουσμπάουερ να κάνει το σουτ και ο Ψάλτης να διώχνει βάζοντας την κόντρα, ενώ στο 6’ ο Λοίζου έχασε και αυτός μεγάλη ευκαιρία, απέναντι από τον Λόρια έστειλε την μπάλα έξω.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά καλός, με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή και να πατά καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 25 λεπτά.

Όμως κόντρα στην ροή του αγώνα η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει. Στο 25’ ο Λέζιακς από πολύ μακριά δοκίμασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Λόρια, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ για το 1-0 για την ομάδα του.

Δείτε το γκολ:

Μετά το γκολ της Ομόνοιας, η Ανόρθωση προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, με την Ομόνοια να δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει το υπέρ της σκορ.

Όμως στο 36’ μετά από πολύ ωραία σέντρα του Κορέιεα, ο Βερχόβετς στην καρδιά της άμυνας της Ομόνοιας με κεφαλιά έκανε το 1-1 για την Ανόρθωση.

Δείτε το γκολ:

Μετά το γκολ της Ανόρθωσης, η Ομόνοια έβγαλε αντίδραση, στο 42’ με τον Κακουλλή σε πολύ καλό σημείο να κάνει το σουτ, πάνω στο Λόρια η μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα η Ανόρθωση απάντησε στην φάση της Ομόνοιας, με τον Καλτσά από καλή θέση να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1.

Στο δεύτερο μέρος στα πρώτα 15 λεπτά το ματς ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτιάξουν κάποια καλή ευκαιρία.

Την πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος την βρήκε η Ομόνοια στο 65’ με τον Λοίζου να κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα  χτύπησε στον δοκάρι μετά την κόντρα του Αραγιούρι και έφυγε κόρνερ.

Στην συνέχεια η Ανόρθωση ανέβηκε και είχε την μπάλα στην κατοχή της, προσπαθώντας να φτιάξει κάποια ευκαιρία για να απειλήσει.

Στο 77’ την ευκαιρία την βρήκε η Ομόνοια, μετά από γύρισμα του Λέζιακς, ο Μπότεακ έκανε το πλασέ, όμως δεν ήταν καλό και έφυγε έξω.

Στο 80’ η Ανόρθωση απάντησε με σουτ του Ντέλετιτς, η μπάλα πέρασε έξω.

Ακόμη μία ευκαιρία έχασε η ομάδα του Κετσπάγια, στο 83′ ο Νοβότνι μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε έξω.

Η Ομόνοια στην συνέχεια στο 87′ απάντησε στις καλές φάσεις της Ανόρθωσης, με τον Κακούλλη να μπαίνει μέσα στην περιοχή, να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Ομόνοια στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις πίεσε περισσότερο για το γκολ χωρίς όμως να καταφέρνει να πετύχει κάποιο γκολ.

Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Ανόρθωση: Λόρια, Αρτυματάς, Βερχόβετς (64΄ Πόποβιτς), Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Καλτσάς (59΄ Ντέλετιτς), Αραγιούρι, Χουσμπάουερ (83΄ Ιωάννου), Κορρέα, Ουάρντα, Νοβότνι

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Μπουσουλάζιτς, Ρισβάνης, Χριστοφή, Χρυσοστόμου

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ψάλτης (73΄ Μπασιρού), Γιούστε, Μποτεάκ (88΄ Κίκο), Γκόμεθ, Λέζιακς, Παναγιώτου, Μιξ, Τσέποβιτς (57΄ Παπουλής), Λοϊζου, Κακουλλής (88΄ Ασάντε)

Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο,  Ζαχαρίου, Χαραλάμπους, Ασημένος, Χρίστου

Κίτρινες: Ιωάννου, Κορρέα / Μποτεάκ

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Di Paolo Aleandro
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Θεόδωρος Τσιολάκης

 

Send this to a friend