Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σ’ ένα χρόνο από σήμερα αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο οδικό δίκτυο του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού.

Σύμφωνα μ’ έγγραφα που κατατέθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ενέργειας στην περιοχή Βασιλικού, η παράδοση ολόκληρου του έργου θα καθυστερήσει περίπου εφτά μήνες σε σχέση με την αρχική ημερομηνία παράδοσης, λόγω της πανδημίας και άλλων παραγόντων. Το οδικό δίκτυο στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού θα κοστίσει 14 εκατ., 763 χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στο μεταξύ, η συντονιστική επιτροπή των εννέα κοινοτήτων της περιοχής κατέθεσε δικό της υπόμνημα, στο οποίο τονίζει την ανάγκη κατασκευής μιας σειράς από έργα υποδομής, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μεγάλου ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι κοινότητες ζητούν τη διενέργεια μελέτης, ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, περίφραξη του ενεργειακού κέντρου, λειτουργία πυροσβεστικού σταθμού, καλύτερη αστυνόμευση με την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας και κατασκευή αντλιοστασίου της πυροσβεστικής για υποστήριξη των εγκαταστάσεων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ζητούν, επίσης, να τεθούν σε ισχύ πιο αυστηροί όροι ασφάλειας και πυρόσβεσης σε κάθε μονάδα καθώς και τη διενέργεια πιο συστηματικών ελέγχων από εξειδικευμένους λειτουργούς.

 

Αρχίζει σήμερα στη Λάρνακα η πρώτη φετινή παγκύπρια ημερίδα κολύμβησης, με τη συμμετοχή 348 αθλητών και από τους 11 ναυτικούς ομίλους και θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λάρνακας.

Η ημερίδα σηματοδοτεί, την ολοκλήρωση της χειμερινής προετοιμασίας των αθλητών και προσφέρει την ευκαιρία εξαγωγής των πρώτων συμπερασμάτων για την αγωνιστική κατάσταση και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης ενόψει της νέας σαιζόν, αλλά και των διεθνών διοργανώσεων.

Η ημερίδα θα διαρκέσει τρεις μέρες δηλαδή θα τελειώσει την Κυριακή.

 

Send this to a friend