Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ “H πιο σημαντική επένδυση τόσο για την πόλη της Λάρνακας όσο και για ολόκληρη την Κύπρο”
“H πιο σημαντική επένδυση τόσο για την πόλη της Λάρνακας όσο και για ολόκληρη την Κύπρο”

“H πιο σημαντική επένδυση τόσο για την πόλη της Λάρνακας όσο και για ολόκληρη την Κύπρο”

Τοποθέτηση  του Βουλευτή Αμμοχώστου ΔΗΠΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κ. Μιχάλη Γιακουμή για την πορεία υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας μετά την υπογραφή των συμβολαίων και την παραχώρηση του κρατικού λιμένα στον ιδιώτη επενδυτή. 

Στα πλαίσια της σημερινής κοινοβουλευτικής συνεδρίας της επιτροπής Μεταφορών ενημερωθήκαμε για την πορεία υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας (master plan) μετά την υπογραφή των συμβολαίων και την παραχώρηση του κρατικού λιμένα στον ιδιώτη επενδυτή.

Είναι ίσως η πιο σημαντική επένδυση τόσο για την πόλη της Λάρνακας όσο και για ολόκληρη την Κύπρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 1, 2 δις ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της Κύπρου, προσφέροντας προοπτική σε πολλούς τομείς της οικονομίας μας και παράλληλα προσφέροντας περίπου 4000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα, ως νέος άνθρωπος.

Παρόλα αυτά αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι σημαίνει η θεωρία να μετατρέπεται σε πράξη για τους πολίτες και ελπίζουμε μετά και την υποβολή του τελικού Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου, ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν επί τάπητος, ούτος ‘ώστε την 1η Απριλίου να μπορεί να παραδοθεί  το Λιμάνι και η Μαρίνα της Λάρνακας στην KITION OCEAN HOLDINGS  για να μπορεί να ξεκινήσει με την πρώτη φάση του έργου. Να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει ώστε να οριστεί υπεύθυνο λειτουργό σε κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία και ειδικότερα στα τμήματα πολεοδομίας και περιβάλλοντος που έχουν το κύριο πρόσταγμα για τις αδειοδοτήσεις και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Συνοψίζοντας για εμένα προσωπικά επενδύσεις τέτοιας εμβέλειας αποτελούν σημεία αναφοράς και για άλλες επενδύσεις για την Κύπρο, για αυτό δηλώνω υπεύθυνα και ευθαρσώς ότι  θα παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις αφού θεωρώ ότι δεν υπάρχει περιθώριο για  καθυστερήσεις.
Η Λάρνακα το χρειάζεται, η Κύπρος το χρειάζεται.

Send this to a friend