Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Βωνιάτης: Γιατί χώρες προχωρούν σε χαλαρώσεις παρά τα αυξημένα κρούσματα
Δρ. Βωνιάτης: Γιατί χώρες προχωρούν σε χαλαρώσεις παρά τα αυξημένα κρούσματα

Δρ. Βωνιάτης: Γιατί χώρες προχωρούν σε χαλαρώσεις παρά τα αυξημένα κρούσματα

Η προηγούμενη εβδομάδα έδειχνε μια σταθερή πτώση των κρουσμάτων, ωστόσο, αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται αύξηση και πρέπει να το παρακολουθήσουμε, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης, ενώ την ίδια ώρα ανέφερε γιατί πολλές Ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων, παρά τα αυξημένα κρούσματα.

«Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Επιδημιολογική ομάδα δεν προχώρησε σε χαλαρώσεις», πρόσθεσε.

Όπως είπε, αυτή η εβδομάδα δεν ήταν εξελίσσεται όπως αναμενόταν και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τη διαχείριση.

Όσον αφορά την παραλλαγή της Όμικρον, σημείωσε πως υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος για αύξηση των κρουσμάτων, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν έφτασε στην Κύπρο.

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό θανάτων που καταγράφονται καθημερινά, ο Δρ. Βωνιάτης σημείωσε πως είναι κάτι που θα βλέπουμε τις επόμενες 2-3 εβδομάδες καθώς νοσηλεύονται πολλά ηλικιωμένα άτομα.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί πολλές χώρες προχωρούν σε χαλαρώσεις, ανέφερε πως τα πολλά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανοσίας του πληθυσμού, σε συνδυασμό και με την μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη στις πλείστες χώρες.

Αυτό, είπε, δεν θα επιτρέψει να δούμε φαινόμενα του παρελθόντος, όταν η μετάλλαξη Δέλτα ήταν σε έξαρση.

Τέλος, σε ερώτηση εάν φέτος θα κάνουμε Πάσχα χωρίς COVID19, απάντησε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

«Εξαρτάται πότε θα απαλλαγούμε από την Όμικρον. Αν γίνει κατορθωτό μέχρι τον Μάρτιο, προβλέπω ότι θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend