Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Καρούσος εγκρίνει το Master Plan λιμάνι – μαρίνα
Ο Καρούσος εγκρίνει το Master Plan λιμάνι – μαρίνα

Ο Καρούσος εγκρίνει το Master Plan λιμάνι – μαρίνα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ενώπιον του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (19/1) το τελικό γενικό χωροταξικό σχέδιο για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην Κύπρο μπαίνει για τα καλά σε πορεία υλοποίησης, αφού αυτό που απομένει πλέον είναι η έγκριση του σχεδίου και η υποβολή του στο Τμήμα Πολεοδομίας για εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας, η οποία είναι απαραίτητη προτού ξεκινήσουν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες. Ο Γιάννης Καρούσος δήλωσε ότι η υποβολή του τελικού χωροταξικού σχεδίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη που δείχνει τη βούληση της Κυβέρνησηςκαι της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings Ltd να προχωρήσουν τάχιστα στη διεκπεραίωση του έργου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στο νησί, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 1,2 δις ευρώ. Με την υποβολή του τελικού γενικού χωροταξικού σχεδίου στέλνουμε το μήνυμα ότι προχωρούμε και ότι είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, ούτως ώστε να παραδώσουμε το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας στον επενδυτή την 1η Απριλίου 2022», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου είπε ότι η έγκριση της τελικής μορφής του Master Plan και η εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα κι επανέλαβε την ετοιμότητα της κοινοπραξίας να ξεκινήσει τις πρώτες κατασκευαστικές εργασίες αμέσως μετά την επίσημη παράδοση του λιμανιού και της μαρίνας από το κράτος στην KitionOceanHoldings, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει ο επενδυτής είναι η αναβάθμιση της διατηρητέας ξύλινης αποβάθρας της μαρίνας, ενώ θα ακολουθήσουν βελτιωτικές εργασίεςσε υφιστάμενες υποδομές. Σύμφωνα με τα σχέδια της Kition Ocean Holdings το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας θα κατασκευαστεί σε τέσσερις φάσεις, οι οποίεςπρογραμματίζεται να ολοκληρωθούν εντός μιας 12ετίας. Η πρώτη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, υπολογίζεται να διαρκέσει πέντε χρόνια.

Το τελικό Master Plan υποβλήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών μαζί με τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον, την κυκλοφοριακή μελέτη επιπτώσεων, το χρονοδιάγραμμα εργασιών, τη μελέτη εμπορικών επιπτώσεων και το επιχειρησιακό πλάνο.

 

Send this to a friend