Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα αντιπλημμυρικά έργα στα Καλιφάτζια Λάρνακας
Νέα αντιπλημμυρικά έργα στα Καλιφάτζια Λάρνακας

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στα Καλιφάτζια Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κονδύλι ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές της πόλης που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από ευρωπαϊκά ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και θα χρησιμοποιηθούν για επιλεγμένες αντιπλημμυρικές υποδομές σε περιοχές που εξακολουθούν να πλήττονται από πλημμυρικά φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει εγκατεστημένο αποχετευτικό σύστημα.

Πρόκειται για την ενορία Καλιφάτζια (πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου), τη λεωφόρο Αγίων Αναργύρων, τμήμα της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και την οδό Παπανικολή (προς το γήπεδο της Ανόρθωσης). Μετά την εξασφάλιση του πιο πάνω κονδυλίου, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας βρίσκεται στο στάδιο επιλογής μελετητή, στον οποίο θαανατεθούν συγκεκριμένοι όροι εντολής για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στις περιοχές αυτές.

Το ΣΑΛ εκτιμά ότι με την εγκατάσταση αυτών των υποδομών, θα κλείσουν και τα τελευταία ανοικτά ευπαθή μέτωπα και η Λάρνακα θα θεωρείταιπια μια καλά θωρακισμένη πόλη απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο κ.Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι η αξία τέτοιων έργων έχει αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα στη Λάρνακα, όπου παρά τις μεγάλες ποσότητες βροχής που έπεσαν, τα δύο καινούργια αντλιοστάσια ομβρίων υδάτων, το S9 στην ενορία Προδρόμου και το S8 στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, λειτούργησαν αποδοτικά και απορρόφησαν τεράστιες ποσότητες νερού, που τα προηγούμενα χρόνια κατέληγαν σε κατοικίες και υποστατικά ευπαθών περιοχών προκαλώντας ζημιές.

Βέβαια, για να χαρακτηριστεί η Λάρνακα απόλυτα θωρακισμένη πόλη από τις πλημμύρες, θα πρέπει να κατασκευαστούν και τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα για προστασία των ευπαθών περιοχών Καμάρες και Βεργίνα, τα οποία εξαγγέλθηκαν από το κράτος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες το Δεκέμβριο του 2014, αλλά εξακολουθούν να σκαλώνουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες…

Send this to a friend