Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Η ΠΑΕΕΚ την αφύπνισε και την… μεταμόρφωσε
Η ΠΑΕΕΚ την αφύπνισε και την… μεταμόρφωσε

Η ΠΑΕΕΚ την αφύπνισε και την… μεταμόρφωσε

Η εντός έδρας ήττα από την ΠΑΕΕΚ με 3-2 είχε προκαλέσει έντονη αμφισβήτηση, πικρία και απογοήτευση στις τάξεις του κόσμου, της διοίκησης αλλά και της ομάδας γενικότερα. Μία αποτυχία η οποία ταρακούνησε για τα καλά την «Κυρία» και στο τέλος της ημέρας την βοήθησε να διορθώσει πράγματα, την πείσμωσε και την… μεταμόρφωσε.

Από τις 4 Δεκεμβρίου και έπειτα η Ανόρθωση έχει μεταμορφωθεί. Κατάφερε να πάρει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, να βελτιωθεί αμυντικά και επιθετικά να δείχνει πιο ουσιαστική. Επίσης, στην Ευρώπη με λίγη τύχη θα μπορούσε να κερδίσει μέσα στο Βελιγράδι και να προκριθεί.

Τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου με απολογισμό πέντε νίκες, 11 γκολ υπέρ και μόλις δυο κατά. Πρόκριση επί της ουσίας κόντρα στην Πάφο από τον πρώτο αγώνα, ψυχολογία στα ύψη και μία ομάδα που δείχνει ικανή ακόμη και για την διεκδίκηση του τίτλου.

Ίσως το παιχνίδι με την ΑΕΚ να είναι κρίσιμο. Ειδικά από την άποψη ότι δεν θα έχει Ουάρντα και Αραγιούρι ο Κετσπάγια στα πλάνα του. Δυο βασικοί παίκτες θα είναι εκτός και αν η Ανόρθωση καταφέρει να καλύψει τα κενά και πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» στην Αρένα, τότε η ώθηση και η δυναμική που θα έχει θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τα νέα αποκτήματα δείχνουν ικανά να βοηθήσουν την ομάδα. Ειδικά ο Νοβότνι που τον είδαμε σε δυο αναμετρήσεις παρουσιάζεται ικανός να δώσει λύσεις. Κινητικός, δραστήριος επιθετικός, μέσα σε αρκετές φάσεις και δεν θα αργήσει όπως φαίνεται να έρθει και το πρώτο του γκολ. Η Ανόρθωση δείχνει να συνέρχεται και έχοντας ως πρώτιστο στόχο να μπει στην εξάδα, ακολούθως θέλει να μειώσει αποστάσεις από τους πρωτοπόρους και να τους αναγκάσει να νιώσουν την ανάσα της.

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend