Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Να αποτελέσει καμπανάκι και να αφυπνιστεί…
Να αποτελέσει καμπανάκι και να αφυπνιστεί…

Να αποτελέσει καμπανάκι και να αφυπνιστεί…

Η νέα ισοπαλία με την ΠΑΕΕΚ και η εμφάνιση η οποία δεν ικανοποίησε αποτελούν καμπανάκι ενόψει της συνέχειας για την ΑΕΚ και τον Νταβίντ Καταλά. Το γεγονός ότι η ομάδα της Λάρνακας προχώρησε σε επτά αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σαφώς και αποτελεί δικαιολογία για την εικόνα της σε μεγάλα διαστήματα αλλά και την έλλειψη συνοχής.

Ακόμη κι έτσι όμως η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι της, είχε κατοχή και κυρίως στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καταλά έριξε και κάποιους βασικούς στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ.

Και αντί να γίνει αυτό έρχεται το λάθος στην άμυνα με την αργή αντίδραση του Τάντι για να γίνει το 0-1 στο 65΄ και να βάλει μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΚ. Η κιτρινοπράσινοι πίεσαν την ΠΑΕΕΚ και προσπάθησαν να αντιδράσουν. Δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες αλλά πότε ο Ρομό, πότε η αστοχία και πότε κάποια σουτ που δεν βρήκαν στόχο δεν έφεραν το γκολ νωρίς μετά την ισοφάριση.

Το γκολ ήρθε με πέναλτι στο 90+1΄ και με την ισοπαλία στην Αρένα οι δυο ομάδες άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της συνέχειας.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ επιβάλλεται να βελτιωθεί και να ανεβάσει την απόδοση της. Έρχεται το ντέρμπι με την Ανόρθωση εκεί όπου είναι δεδομένο ότι θα παίξει διαφορετικά και επιβάλλεται να δείξει άλλο πρόσωπο.

Πάντως, στο παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ ο Καταλά θα έχει αντιληφθεί ότι κάποιοι παίκτες που έπαιξαν δεν μπορούν να βοηθήσουν, αν και όταν αποκτήθηκαν θεωρήθηκαν πολύ καλές κινήσεις.

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend