Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς… (βίντεο)
Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς… (βίντεο)

Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς… (βίντεο)

Θύμα έκπληξης έπεσε η ΑΕΚ η οποία μέσα στην έδρα της δεν μπόρεσε να κερδίσει την μαχητική ΠΑΕΕΚ στον πρώτο αγώνα κυπέλλου για τη β΄ φάση του θεσμού. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 και άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού σε δυο βδομάδες.

Καλύτερη η ΑΕΚ σε όλο το ματς που είχε να αντιμετωπίσει μία πολυπρόσωπη άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην ΠΑΕΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ανωτερότητα της. Με τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Καταλά, επτά στο σύνολο, η ΑΕΚ ήταν λογικό να μην έχει την συνοχή που επιβάλλεται. Είχε όμως κάποιες ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύθηκε και η ΠΑΕΕΚ με διπλή ζώνη άμυνας κατάφερε να κρατήσει το μηδέν που ήταν και ο κύριος στόχος της.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν καλύτερο. Η ΑΕΚ και πάλι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά το λάθος του Τάντι που δεν μπόρεσε να διώξει έγκαιρα το εκμεταλλεύθηκε ο Κούρος ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 στο 65΄ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Καταλά προχώρησε σε αλλαγές για να μπορέσει να αλλάξει τα εις βάρος του δεδομένα. Η ΑΕΚ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα. Το γκολ ήρθε στο τέλος. Ο Φραγκέσκου βρίσκει τα πόδια του Ρομό αντί την μπάλα και ο Γκιούρτσο στο 90+1΄ σκόραρε από τα 11 βήματα και έφερε το ματς στα ίσα.

Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό στις 2 Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ να έχει δύσκολο έργο απέναντι στην μαχητική ομάδα της ΠΑΕΕΚ.

ΑΕΚ: Τούμπας, Τάντι, Άμπραχαμ, Αναστασίου, Εγγλέζου (60΄ Ρόμο), Εσπινόσα (60΄ Μάμας), Χριστοφόρου, Ναούμ (76΄ Ροσάλες), Μακρής (68΄ Ακοράν), Τόμοβιτς, Τιάγκο (68΄ Γκιούρτσο)

ΠΑΕΕΚ: Παναγιώτου, Ντίας (79΄ Τίμερμανς), Σουμαόρο, Χαραλάμπους (79΄ Νεοφύτου), Κωμοδίκης (67΄ Βαρέλα), Καπαρτής (67΄ Ενόχ), Μίλιτς (57΄ Αριστοτέλους), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου, Άντρις Νεοφύτου.

Send this to a friend