Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εγκλωβισμένος στις Φιλιππίνες 18χρονος Κύπριος- Η έκκληση του πατέρα του (βίντεο)
Εγκλωβισμένος στις Φιλιππίνες 18χρονος Κύπριος- Η έκκληση του πατέρα του (βίντεο)

Εγκλωβισμένος στις Φιλιππίνες 18χρονος Κύπριος- Η έκκληση του πατέρα του (βίντεο)

Απίστευτο γολγοθά ανεβαίνει 18χρονος Κύπριος στις Φιλιππίνες. Διαμένει μόνος και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα σε ισχύ. Η προσπάθειά του να επαναπατριστεί σκοντάφτει σε δαιδαλώδεις διαδικασίες. Ο πατέρας του Ιάσονα Κυνηγόπουλου, Γιάννης απευθύνει δραματική έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για άμεση παρέμβαση.

Κραυγή αγωνίας από 18χρονο Κύπριο που παραμένει  εγκλωβισμένος στις Φιλιππίνες. Αιτία η λήξη του διαβατηρίου του το οποίο δεν ανανεώθηκε.

Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος και ο Δημοσιογράφος, Μιχάλης Χατζηβασίλης αφορά τον Ιάσωνα Κυνηγόπουλο τον οποίο το 2010 τον πήρε η μητέρα του στη χώρα της. Σε κάποια στιγμή η μητέρα του έφυγε για να εργαστεί στη Σαουδική Αραβία και ο Ιάσονας έμεινε μόνος. Από τότε ο πατέρας του καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να επιτύχει επαναπατρισμό του παιδιού του.

Οι προσπάθειές του σκοντάφτουν στις διαδικασίες ανανέωσης του διαβατηρίου κυρίως διότι χρειάζονται τα βιομετρικά στοιχεία του Ιάσονα.

«Ξέμεινα από χρήματα και φαγητό και γι’ αυτό αναγκάζομαι να εργάζομαι σε αγροτικές δουλειές για έξτρα χρήματα, παρ’ όλο που εδώ στις Φιλιππίνες πληρώνουν πολύ λίγα. Είναι δύσκολο να κυκλοφορήσω, χωρίς έγγραφα, είμαι ένας άγνωστος χωρίς ταυτότητα».

Τα έξοδα για το ενοίκιο το ρεύμα και το νερό καλύπτει το ΥΠΕΞ της Κύπρου. Την παρέμβαση του Προέδρου ζητεί ο πατέρας του 18χρονου.

Μιλώντας στη κάμερα του Σίγμα ο πατέρας του Ιάσωνα, Γιάννος Κυνηγόπουλος είπε, «Πρέπει να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα. Διερωτώμαι αν ήταν πολίτης της Αμερικής, θα τον άφηνε η χώρα του αβοήθητο;»

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών, και συγκεκριμένα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Κορνήλιο Κορνηλίου, ο οποίος μας παρέπεμψε για ενημέρωση στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend