Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αντιδράσεις για το «δώρο» του Αρχιεπίσκοπου στο Πατριαρχείο – Τι απάντησε
Αντιδράσεις για το «δώρο» του Αρχιεπίσκοπου στο Πατριαρχείο – Τι απάντησε

Αντιδράσεις για το «δώρο» του Αρχιεπίσκοπου στο Πατριαρχείο – Τι απάντησε

Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να παραχωρήσει  στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κτήριο αξίας 4,5 εκατομμυρίων που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Σε μια κίνηση η οποία προκαλεί ερωτήματα προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος παραχωρώντας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κτήριο αξίας περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε ανοίξει το Μάρτιο του 2009, έπειτα από πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου, με στόχο την προβολή του κυπριακού προβλήματος στις χώρες της Ευρώπης.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για κλείσιμο του γραφείου λήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, με τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου να προχωρεί στην παραχώρηση του κτηρίου στο οικουμενικο Πατριαρχείο.

Σε απάντηση του Αρχιεπισκόπου για το καυτό θέμα δεν ξεκαθαρίζεται η τύχη του συγκεκριμένου κτηρίου.

Σε δηλώσεις του στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ ανέφερε τα εξής, «Έχω και άδεια από τη Σύνοδο, έχω τα πάντα. Ξέρω τη δουλειά μου καλά. Την Εκκλησία την κοιτάζω σφαιρικά, την προσέχω.

Η Εκκλησία της Κύπρου επί της εποχής μου, έχει ανέβει αρκετά ψηλά. Όταν υπήρχαν τόσα και τόσα δεν έβγαινε κάποιος να πει κάτι. Δεν τους λαμβάνω υπόψη, έχω σοβαρότερα να ασχολούμαι και έτσι δεν ασχολούμαι μαζί τους».

Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν ανακοίνωσε τις προθέσεις του στην Ιερά Σύνοδο, αλλά θα το πράξει κατά την επόμενη συνεδρία. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας σημείωσε ωστόσο, ότι μίλησε με τους Συνοδικούς και έχει την πλειοψηφία με το μέρος του.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend